Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Colectă destinată Programului "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu"

Colectă din Duminica a doua din Postul Mare din anul 2010 este destinată Programului "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu" în Dieceza de Iași.

"...Cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului, Biserica intenționează să sensibilizeze comunitatea eclezială cu privire la importanța slujirii pastorale în lumea vastă a sănătății, slujire care face parte integrantă din misiunea ei, pentru că se înscrie în urma misiunii mântuitoare înseși a lui Cristos. El, medicul divin, «a trecut făcând bine și vindecându-i pe toți cei care erau stăpâniți de diavol» (Fap 10,38). Domnul Isus la Cina de Taină, înainte de a se întoarce la Tatăl, s-a aplecat să spele picioarele apostolilor, anticipând supremul act de iubire al crucii. Cu acest gest i-a invitat pe discipolii săi să intre în aceeași logică a iubirii care se dăruiește în special celor mai mici și celor nevoiași (cf. In 13,12-17). Urmând exemplul lui, fiecare creștin este chemat să retrăiască, în contexte diferite și mereu noi, parabola samariteanului milostiv (Lc 10,33-35). În concluzia parabolei, Isus spune: «Mergi și fă și tu la fel!» (Lc 10,37). Cu aceste cuvinte ni se adresează și nouă. Ne îndeamnă să ne aplecăm asupra rănilor trupului și spiritului atâtor frați și surori ai noștri pe care-i întâlnim pe drumurile din lume; ne ajută să înțelegem că, prin harul lui Dumnezeu primit și trăit în viața de fiecare zi, experiența bolii și suferinței poate să devină școală de speranță.

Cu aceste sentimente, implor asupra bolnavilor, precum și asupra celor care-i asistă, ocrotirea maternă a Mariei Salus Infirmorum, și tuturor împart din inimă binecuvântarea apostolică".

Din Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea
pentru a XVIII-a Zi Mondială a Bolnavului
din 11 ianuarie 2010

*

Adăugăm acestui mesaj al Sfântului Părinte și invitația Centrului Diecezan Caritas Iași pentru ca, în aceste zile de post și pregătire, să acordați puțin din atenția dumneavoastră persoanelor în vârstă și bolnavilor pe care îi sprijinim prin Programul "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu". Putem astfel descoperi că, alături de cei aflați în suferință, înseamnă a fi alături de Maria și Isus Cristos pe calea crucii.

Colecta din a doua Duminica a Postului Mare este destinată Programului "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu" din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași și reprezintă participarea credincioșilor pentru susținerea activității celor șaisprezece Centre de Îngrijiri la Domiciliu care funcționează în Dieceza de Iași.

Programul de îngrijiri la domiciliu se adresează persoanelor vârstnice, cu venituri mici și care nu beneficiază de sprijinul familiei, persoanelor bolnave care la externarea din spital necesită continuarea tratamentului la domiciliu, bolnavilor cronici și persoanelor cu handicap neuropsihomotor.

Acest program sprijină atât persoana în suferință, cât și familia acesteia, urmărindu-se menținerea autonomiei persoanei asistate pe o perioadă cât mai lungă și prevenirea agravării situației de dependență a persoanei vârstnice precum și scăderea gradului de solicitare pentru familiile ce îngrijesc persoanele imobilizate la pat sau la domiciliu.

Mulțumim preoților care se implică în această campanie pentru ajutorarea celor bătrâni și mai ales că răspund invitației Centrului Diecezan Caritas Iași de a veni în întâmpinarea celor aflați în suferință.

Cu ajutorul dumneavoastră și având ca instrumente de lucru iubirea, rugăciunea și profesionalismul colaboratorilor implicați în aceste activități contribuim împreună cu adevărat la alinarea suferinței și singurătății persoanelor vârstnice.

Vă mulțumim, în numele beneficiarilor Centrului Diecezan Caritas Iași, pentru tot sprijinul pe care ni l-ați oferit până acum și vă dorim un post bogat în haruri, inițiative generoase și acțiuni caritabile prin care Biserica ne cheamă să-l urmăm pe Cristos pe drumul crucii spre Înviere.

Antonina Dogariu
coordonator executiv "Programul Servicii de Îngrijiri la Domiciliu"
Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat