Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Un pas spre incluziunea socială

Asociația Caritas Bacău a răspuns prezent inițiativei papei Benedict al XVI-lea, organizând, la 19 februarie 2010, "Prânzul solidarității și al fraternității".

În deschidere au luat cuvântul PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, și părintele Marius Adam, director executiv în cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași.

Evenimentul are o puternică încărcătură simbolică. Astfel, urmând exemplul Sfântului Părinte, care a vizitat la Roma un centru al Organizației Caritas, stând la masă cu cei nevoiași, a marcat în acest fel Anul European de Luptă împotriva Sărăciei și Excluziunii Sociale.

În cadrul evenimentului de la Bacău au participat la această masă un număr de 60 de persoane nevoiașe aflate în evidențele Asociației Caritas Bacău și din parohiile băcăuane "Sfânta Cruce", "Sfinții Petru și Paul" și "Fericitul Ieremia".

După discursurile rostite de PS Cornel Damian și părintele Marius Adam, participanții au fost invitați să urmărească un film, care a scos în evidență semnificația și contextul evenimentului, după care a urmat prânzul propriu-zis.

Au fost invitați și reprezentanți din partea presei locale, care au marcat evenimentul.

Seria de manifestări dedicate Anului European de Luptă împotriva Sărăciei și a Excluziunii Sociale s-a încheiat la Iași, la 20 februarie 2010.

Chiar dacă termenul de "sărăcie" este adesea o etichetă atașată țărilor în curs de dezvoltare, aceasta se extinde și la nivelul continentului european. Prânzul solidarității și al fraternității nu este doar o masă oferită într-o zi oarecare celor săraci, ci devine un mod prin care ne reînnoim angajamentul față de promovarea solidarității, echității sociale, țintind spre incluziunea socială.

Andreea Lazăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 februarie: Bacău: Un pas spre incluziunea socială


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat