Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pralea: Nou paroh

Pr. Richard-Vasilică Toth a fost instalat paroh al comunității din Pralea, duminică, 21 februarie 2010, prima duminică din Postul Mare. Credincioșii Parohiei Romano-Catolice "Numele Preasfintei Fecioare" din Pralea au primit cu bucurie pe noul lor paroh.

Pr. Richard este din Slănic Moldova, jud. Bacău. S-a născut la 1 ianuarie 1977 la Târgu Ocna, jud. Bacău, fiind al doilea copil din cei patru ai soților Toth Iosif și Monica. A fost hirotonit preot la Iași la 24 iunie 2007, iar ca preot a activat doi ani la Barticești (NT), ca vicar parohial, și cinci luni la Rădăuți (SV), tot ca vicar parohial.

Începând cu 1 februarie 2010, prin decretul 152 din 1 februarie 2010, semnat de Preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași, părintele Richard a fost numit paroh la Parohia Romano-Catolică "Numele Preasfintei Fecioare" din Pralea, jud. Bacău.

Luarea în posesie canonică a parohiei a avut loc duminică, 21 februarie 2010. La celebrare au fost prezenți: pr. Iosif Păuleț, decan de Trotuș - care a prezidat celebrarea, ca delegat al episcopului de Iași; pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău; pr. Vacaru Ștefan, paroh de Barticești; pr. Benone Lucaci, fiul satului, și pr.Eduard Soare, profesor și formator la Seminarul din Iași.

Credincioșii din Pralea l-au primit cu bucurie pe noul lor paroh, iar părintele decan, aducând salutul Preasfințitului Petru Gherghel și al Preasfințitului Aurel Percă, i-a îndemnat pe toți să fie alături de părintele Richard, să se roage pentru el și pentru toți preoții și să colaboreze cu el, așa cum au făcut-o și cu predecesorii lui, pr. Anton Dânculesei și pr. Valerian Enășcuț, realizând lucruri așa de frumoase în Parohia Pralea.
 

A consemnat Pr. Iosif Păuleț


 

lecturi: 119.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat