Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Adorație pentru preoți

În biserica "Ss. Petru și Paul" din Onești s-a desfășurat adorația lunară a preoților din decanatul de Trotuș, luni, 15 februarie 2010, între orele 11.00 și 12.00. La convocarea părintelui decan de Onești au răspuns toți preoții, deși zăpada și gheața constituiau motive de adevărată îngrijorare.

Anul Preoției are un efect deosebit de fructuos și în zona Trotușului în Decanatul de Onești. Deși nu este cu participarea credincioșilor, mulți enoriași simt lacrimi de bucurie când aud sau chiar văd mai mulți preoți în rugăciune și adorație.

În lumina candelabrului și a lumânărilor cei prezenți s-au adresat Mântuitorului din ostia consacrată expusă pentru adorație, în comun, dar și în particular datorită momentelor bine alese din programul stabilit de pr. Iosif Păuleț, decan de Onești, care a animat adorație evoluând la orga din preajma altarului. Programul a fost condus de pr. Romeo Neculai, preot vicar la "Sf. Tereza" Onești, iar asistența tehnică a fost asigurată de pr. Florin Sescu, preot vicar la "Ss. Petru și Paul" din Onești. În timpul adorației pr. Serafim Romila, paroh la Satu - Nou, a ținut o scurtă meditație cu titlul "Preoția - viață bogată în iubire divină", iar pr. Ioan Mărtinaș, vicar la Parohia Tuta, a prezentat în câteva cuvinte întâlnirea națională a preoților, desfășurată la Iași între 8 - 11 februarie.

La sfârșit, după binecuvântarea euharistică, reuniunea preoților a fost salutată și apreciată de prof. dr. Violeta Apostu, director al Liceului "Fericitul Ieremia" din Onești, felicitând și comunicând dorința de o mai mare colaborare între Biserică, familie și școală.

După programul religios a urmat agapa frățească oferită de pr. Iosif Păuleț, decan de Onești. La plecare preoții și-au urat unii altora un "Post Mare" binecuvântat de Dumnezeu cu satisfacții sufletești, în care fiecare să trăiască pe deplin misiunea preoțească, trăind totul pentru mântuirea sufletelor și slava Bunului și Milostivului Dumnezeu.

A consemnat pr. Serafim Romila


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat