Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Prima profesiune religioasă

La Parohia "Sfântul Anton" din Iași, la 14 februarie 2010, a avut loc prima profesiune religioasă a tinerei Paula Burcă în Congregația "Fiicele Sfântului Paul" în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.

Aceasta, originară din Iași, a spus "da"-ul ei la chemarea lui Dumnezeu după un drum de formare (aspirandat și postulandat) în mijlocul comunității surorilor pauline din București și după doi ani de noviciat european la Roma.

La celebrarea sfintei Liturghii, au fost prezenți pr. Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată, pr. paroh Alois Farțadi, pr. Andrei Ciobănică (unchiul Paulei), pr. Cornel Cadar și preoții originari din parohie care, împreună cu părinții, au însoțit-o pe Paula în procesiune, la altar.

Sora Beatrice Pedrolli, superioara comunității, la începutul sfintei Liturghii, a ținut un discurs de bun-venit în care a subliniat importanța acestui eveniment: în această zi, Paula a decis să-l urmeze pe Isus Cristos, calea, adevărul și viața, îmbrățișând misiunea de a răspândi evanghelia prin mijloacele de comunicare socială.

Pr. Fechet a pus în lumină bucuria care o înconjoară pe Paula. Este bucuria lui Dumnezeu care a chemat-o să-i aparțină printr-o dăruire totală a vieții; este bucuria lui Isus care semănând Cuvântului în inima ei de-a lungul anilor descoperă că acesta a încolțit; este bucuria părinților care și-au încredințat fiica Tatălui Ceresc care și-a oprit privirea asupra ei încă din sânul matern; este bucuria Bisericii Universale ce o îmbrățișează pe cea care a decis să facă cunoscut cuvântul vieții celor ce trăiesc în întuneric.

Părintele Andrei Ciobănică a vorbit la predică despre tema fericirii propusă de evanghelia duminicală. Dumnezeu ne-a creat pentru a fi fericiți, inima noastră este creată pentru fericire.

Dar cine este cu adevărat fericit?

Prin viața ei, Paula ne spune că pentru a găsi fericirea trebuie, în primul rând, să avem curajul să căutăm cu adevărat voința lui Dumnezeu și să spunem "da" vocației la care el ne cheamă. Pentru a ne afla propria fericire trebuie să-l întâlnim pe Dumnezeu în rugăciune, să-l lăsăm să vorbească inimii noastre și să fim docili la șoaptele Duhului Sfânt.

Acum câțiva ani, Dumnezeu i-a spus Paulei: "Urmează-mă!"; ea a primit o lumină de la Duhul Sfânt prin care a înțeles că este chemată să-și pună viața în slujirea evangheliei; a simțit cum cuvântul lui Dumnezeu este viu și poate cu adevărat să răspundă setei de fericire ce se află în inima fiecărui om.

Tocmai din dorința de a fi fericită și de a-i ajuta și pe alții să găsească fericirea adevărată, Paula, după predică, s-a consacrat lui Dumnezeu pronunțând formula profesiunii în fața superioarei care a acceptat voturile.

Tânăra s-a angajat să fie fidelă carismei fondatorului, fericitul Giacomo Alberione care, în această zi specială, i-a lăsat ca moștenire același apostolat pe care Isus Învățătorul l-a desfășurat: "Mergeți în toată lumea și predicați evanghelia la toată făptura" (Mc 16,15).

Pronunțând voturile de curăție, sărăcie și ascultare, sr. Paula și-a exprimat dorința de a se conforma total la viața lui Cristos, de a deveni un apostol care îl dăruiește oamenilor pe Dumnezeu din preaplinul inimi ei prin viața și misiunea pe care a îmbrățișat-o. Cu încrederea că Dumnezeu va duce la bun sfârșit lucrarea pe care a început-o în viața sr. Paula, ne rugăm ca aceasta să se conformeze tot mai mult lui Isus până la a putea spune asemenea sfântului Paul: "Nu mai trăiesc eu ci Cristos trăiește în mine".

Cine dorește să afle mai multe despre Fiicele Sfântului Paul poate accesa situl www.paoline.org.

Congregația "Fiicele Sfântului Paul"


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat