Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli: Vizita PS Aurel Percă la catolicii români

PS Aurel Percă, episcopul auxiliar de Iași, a reușit din nou să facă bucurie în sufletele credincioșilor din Ladispoli (Italia), prin celebrarea sfintei Liturghii din ziua de duminică, 14 februarie 2010, la ora 9.15.

Această vizită specială a episcopului nostru Aurel a fost primită cu mare bucurie, deoarece, ori de câte ori vine în vizită în comunitatea noastră, parcă ne dă un nou impuls în credință și o nouă forță de a trece peste greutățile zilnice. Am avut parte de prezența episcopului în mijlocul nostru, deoarece, împreună cu toți episcopii din România și cu episcopul de Chișinău, în perioada 8-13 februarie 2010, s-au aflat la Roma, cu ocazia vizitei ad limina apostolorum (adică la mormintele apostolilor Petru și Paul), vizită ce se face la papa, odată la 5 ani.

Faptul că PS Percă a dorit să fie în mijlocul nostru, mai ales cu această ocazie, ne-a făcut să ne simțim mai aproape de papa Benedict al XVI-lea și de toți episcopii catolici din România, în special mai aproape de episcopii noștri din Dieceza de Iași. Faptul că ne vizitează ori de câte ori are drum la Roma e semn că și noi suntem importanți pentru Dieceza de Iași și că suntem la inima episcopului nostru.

La sfânta Liturghie celebrată de PS Aurel Percă a concelebrat și părintele Adrian Chili, parohul comunității catolice din Ladispoli, timp în care părintele Isidor Iacovici a adus bucuria iertării prin sacramentul Spovezii tuturor celor care au dorit acest lucru. Această celebrare a fost animată cu multă atenție de corul "Sfânta Cecilia", corul comunității catolice românești din localitate.

În omilia ținută de PS Aurel Percă, credincioșii au fost îndemnați să pună accentul pe lucrurile care au cu adevărat valoare și să caute fericirea adevărată numai la Domnul, chiar dacă uneori cele pământești ne fac să credem că fericirea constă în a poseda bunuri materiale. După ce ne-a mai transmis câteva gânduri speciale din evanghelie, a ținut să povestească credincioșilor ce reprezintă vizita ad limina apostolorum și ce au discutat episcopii catolici din România cu papa, în săptămâna 8-13 februarie 2010. A ținut apoi să le transmită salutul și încurajarea papei în special pentru noi, emigranții, subliniind că și aici, în țări străine, trebuie să ne păstrăm credința și obiceiule frumoase în familiile noastre creștine.

Pentru a da un caracter mai deosebit acestui eveniment, credincioșii de aici au pregătit și un ofertoriu, prin care au dorit să scoată în evidență că tot ceea ce au are valoare mai mare când le oferim episcopului nostru și el ni le prezintă pe altarul Domnului ca să le binecuvânteze.

Deoarece joi, 11 februarie, am sărbătorit aparițiile Sfintei Fecioare Maria la Lourdes, după sfânta Împărtășanie ne-am rugat în cinstea Madonei de la Lourdes pentru toți bolnavii, atât cei care suferă de boli fizice, cât și cei care suferă de boli sufletești, cei știuți sau cei neștiuți.

La sfârșitul sfintei Liturghii, păstorul comunității noastre Adrian Chili a mulțumit din suflet episcopului Aurel Percă pentru nespusa bucurie pe care ne-a făcut-o că a dorit să fie din nou în mijlocul nostru. Fiind în Anul Sfintei Preoții, împreună cu toată comunitatea am cântat din inimă episcopului nostru un sincer și călduros "La mulți ani!", plin de roade sufletești și de multă sănătatea, ca să poată călăuzi Biserica Catolică de pe meleagurile Moldovei, spre împărăția Tatălui veșnic, urare care a fost făcută pentru toți episcopii din România, și în special și pentru PS Gherghel Petru, episcop de Iași.

De aici, din Ladispoli, vă dorim tuturor să aveți parte de un Post binecuvântat și plin de roade sufletești, pentru ca să putem sărbători cât mai bine marea sărbătoare a Învierii Domnului nostru Isus Cristos!

Comunitatea catolică românească din Ladispoli

* * *

La Ladispoli, sfânta Liturghie se celebrează în fiecare duminică și sărbătoare de poruncă la ora 9.15, în biserica "San Giovanni Battista" [Via Giuseppe Garibaldi, 1, 00055, Ladispoli (RM)].

Părintele Adrian Chili poate fi contactat la Parrocchia Sacro Cuore di Gesù: Via dei Fiordalisi, 14, 00055, Ladispoli (RM), tel. +39.38.06.37.54.14; email: adychili@gmail.com.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 februarie: Ladispoli: Vizita PS Aurel Percă la catolicii români


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat