Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Zi de formare pentru tinerii din Acțiunea Catolică

Sâmbătă, 13 februarie 2010, la Centrul "Sf. Leonard Murialdo" din Roman, a avut loc o zi de formare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani, membri și simpatizanți ai Acțiunii Catolice. Această zi de formare, organizată de Acțiunea Catolică sectorul tineri, face parte dintr-o serie de trei zile de formare ce au ca temă: " Iubește cu toată inima! Afectivitatea și sexualitatea după gândul lui Dumnezeu".

Prima zi de formare a avut loc la Bacău, la 23 ianuarie 2010, pentru adolescenții (15-18 ani) din Acțiunea Catolică.

Scopul întâlnirilor este de a-i ajuta pe tineri să înțeleagă și să reflecteze asupra planului lui Dumnezeu în ceea ce privește afectivitatea și sexualitatea proprie și a celor din jurul lor.

Ziua de formare de la Roman a început cu o rugăciune prin care tinerii îl rugau pe Dumnezeu să le dăruiască adevărata iubire pentru a putea merge pe calea dorită de el și pentru a putea fi fericiți așa cum Tatăl nostru își dorește. Au urmat câteva jocuri de cunoaștere pentru ca tinerii să prindă puțin curaj în a se avânta în momentele următoare ale acestei zile.

Momentul de formare propriu-zis, "De la mitul sexului la iubirea adevărată", a început prin vizionarea unui film, "Sexul are un preț", în care Pam Stenzel le vorbește tinerilor de bolile cu transmitere sexuală și despre prețul pe care tinerii îl plătesc din cauza înțelegerii greșit planului divin în ceea ce privește sexualitatea. Pr. Felix Roca, asistentul spiritual general, a continuat acest moment de formare vorbindu-le tinerilor despre natura afectivă și sexuală a persoanei.

După prânz au urmat atelierele de lucru sub deviza "Iubirea se construiește!" în care tinerii au căutat răspunsuri la câteva întrebări: așteptările fetelor de la băieți și invers, aspectele pe care adulții nu le înțeleg în trăirea sexualității și afectivității tinerilor.

A urmat apoi un moment în care tinerii au adresat diverse întrebări pe această temă. Ziua s-a continuat cu o tombolă la care câștigătorii au primit diverse cărți pe tema afectivității și sexualității.

La această zi de formare au participat 62 de tineri din 18 parohii.

Ulterior va mai avea loc o zi de formare la 13 martie 2010, la Iași, pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani.

Raluca Bivolaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 februarie: Roman: Zi de formare pentru tinerii din Acțiunea Catolică


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat