Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: A XIV-a Zi Mondială a Vieții Consacrate

Persoanele consacrate din întreaga Biserică Universală, în ziua de 2 februarie, în solemnitatea Întâmpinării Domnului, au sărbătorit ziua chemării lor la viața consacrată. La nivel local, în zona Onești, persoanele consacrate s-au întâlnit duminică, 7 februarie 2010, în biserica "Sf. Apostoli Petru și Paul" din Onești pentru o celebrare euharistică de mulțumire și pentru reînnoirea angajării totale Domnului în slujba Bisericii și a societății.

La ora 11.00, aproximativ 40 de persoane consacrate din Onești și din împrejurimi, călugări și călugărițe, intrând în procesiune cu lumânările aprinse, au luat parte la sfântă Liturghie prezidată de pr. Iosif Păuleț, decan de Trotuș, și concelebrată de preoți capucini.

Încă de la începutul sfintei Liturghii, prin cuvântul introductiv, sr. Michela Martiniello, SIR, a mulțumit public părintelui decan Iosif Păuleț și tuturor credincioșilor pentru că au acceptat să găzduiască celebrarea acestei sărbători, în cadrul Liturghiei duminicale a parohiei.

De asemenea, sr. Michela a citat din cuvintele Sfântului Părinte papa Benedict al XVI-lea din ziua de 2 februarie, scopul acestei zile întreit:

- înainte de toate a aduce laudă și mulțumire Domnului pentru darul vieții consacrate;

- în al doilea rând, a promova cunoașterea ei și stima din partea întregului popor al lui Dumnezeu;

- în final, a-i invita pe cei care și-au dedicat propria viață cauzei evangheliei, să celebreze lucrările minunate pe care Domnul le-a înfăptuit în ei.

Ca urmare a celebrării Anului Sfintei Preoții, în cadrul omiliei, pr. Iosif Păuleț a insistat asupra importanței trăirii preoției universale, o misiune pe care poporul lui Dumnezeu a primit-o prin sacramentul Botezului. Prin cuvintele sale, părintele decan ne-a îndemnat pe toți: "Să facem apostolat, să evanghelizăm lumea, să ducem pe alții la Dumnezeu... Nu omiteți nici o ocazie de a vă trăi preoția comună ce decurge din botezul pe care l-ați primit, jertfindu-vă viața - ca și Isus - pentru mântuirea oamenilor, vorbiți-le oamenilor cu curaj despre Cristos și despre Evanghelia sa... Faceți mai ales apostolatul exemplul bun: să aveți o purtare bună în mijlocul păgânilor botezați din zilele noastre (că sunt mulți și au nevoie de exemple bune!)... «ca văzând ei faptele voastre bune să-l preamărească pe Tatăl din ceruri»".

După sfânta Liturghie a urmat agapa frățească și un timp de destindere și de voie bună, în care printre altele, s-a propus ca, la nivel zonal, să existe: întâlniri de formare, zile de reflecție, reculegere, activității pentru pastorala vocațională.

De comun acord s-a constituit o comisie care va analiza propunerile congregațiilor și va organiza diverse întâlniri. Componența comisiei este următoarea:

- sr. M. Michela Martiniello - Surorile lui Isus Răscumpărătorul

- sr. Ermina Lucaci - Surorile de Caritate ale Sfântului Apostol Paul

- pr. Lucian Iosif Dumea - Ordinul Franciscan Capucin

Programul acestei zile nu se putea încheia mai frumos decât cu adorația preasfântului sacrament. Înainte de plecare, a fost reamintită data întâlnirii diecezane de la Roman, 18 aprilie 2010, cu tema: "Caritas in veritate".

Mulțumim Surorilor de Caritate ale Sfântului Apostol Paul din Onești, pentru atenția și bucuria cu care ne au primit și au organizat agapa fraternă. Fie ca Domnul să răsplătească și să binecuvânteze munca și viața lor.

Slujitoarele Preacuratei din Parma,
comunitatea din Târgu Ocna


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat