Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Torino: Vizita PS Petru Gherghel la comunitatea catolicilor români

În cadrul vizitei păstorului Diecezei de Iași la frați și între frați, un moment înălțător a fost și întâlnirea cu comunitatea catolică din Torino. Credincioșii veniți la sfânta Liturghie de vineri seara (26 februarie 2010) au fost surprinși să vadă venind la altar, alături de pr. Gelu Miclăuș și pr. Laurențiu Ignat, pe Preasfințitul Petru Gherghel. Cu toate că vizita nu a fost anunțată, prezența a fost foarte numeroasă.

"Sunt fericit, spunea Preasfințitul Petru Gherghel, că vizita întreprinsă la frați și între frați a avut menirea să ne facă pe toți, episcopi și preoți, să trăim momente înălțătoare pe drumul slujirii noastre în via Domnului. Comuniunea noastră trebuie să fie vie, atât în dieceză, cât și în orice parte a Bisericii".

Mulți au înțeles că acum în Postul Mare trebuie să ne hrănim tot mai mult "cu tot cuvântul care vine de la Dumnezeu". Celebrarea sfintei Liturghii, meditarea Căii sfintei cruci și cuvintele înălțătoare i-au mișcat pe toți cei prezenți.

Preasfințitul, amintind de vizita în celelalte comunități catolice din diasporă și de întâlnirea cu papa Benedict al XVI-lea, i-a încurajat pe credincioși să meargă hotărâți pe urmele lui Cristos și i-a asigurat pe toți de grija și prețuirea sa pastorală. La întâlnirea de seara s-au alăturat și preoții Eugen Budău și Gabriel Bogatu, care lucrează în Valle d'Aosta.

În scurtul timp petrecut la Torino, a fost vizitat și pr. Iosif Matei care se află în casa Congregației "Misionarele Pătimirii Domnului Nostru Isus Cristos" la Villanova Mondovi. Părintele Matei de aproape un an este imobilizat la pat, răpus de o boală care a avansat treptat. Doar ochii îi mai poate mișca. Cu ajutorul unui computer dirijat prin ochi poate dialoga cu cei care-l vizitează. Casa surorilor se află la capătul străzii numite Calea Calvarului. Cu toate că suferă foarte mult, părintele are mereu fața senină și zâmbitoare. "Sunt mulțumit că mă aflu la picioarele Calvarului pentru a sta alături de Cristos" spunea părintele când încă mai putea vorbi. Vizita episcopului, mărturisea sora Maria, care-l îngrijește zi și noapte pe părintele, "ne-a încurajat și ne-a bucurat foarte mult".

Pr. Gelu Miclăuș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 februarie: Torino: Vizita PS Petru Gherghel la comunitatea catolicilor români


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat