Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Buruienești: Inaugurarea Centrului Socio-Caritativ "Don Bosco"

Comemorarea memoriei Sfântului Ioan Bosco din acest an a fost sărbătorită mai frumos ca niciodată, căci spiritul caritativ a dat roade de mult așteptate. La 31 ianuarie 2010, o zi atât de importantă pentru Centrul Diecezan Caritas Iași, a fost inaugurat Centrul Socio-Caritativ "Don Bosco" în localitatea Buruienești, ceremonia fiind prezidată de PS Petru Gherghel.

Acest proiect este rezultatul dorinței de a promova educația și spiritul umanitar caritativ, dorință care a animat mai multe persoane ce s-au străduit pentru realizarea ei ca în final să ia naștere acest centru atât de necesar pentru copiii și părinții din Parohia Buruienești.

Centrul Socio-Caritativ "Don Bosco" Buruienești și-a deschis porțile pentru copiii care au nevoie de îndrumare și sprijin în procesul educațional. Astfel, fosta casa parohială, un loc cu atâta semnificație, a fost transformată într-un centru care va duce mai departe dragostea pentru copiii atât de prezentă în această casă, un loc în care părintele Petru Ciocan, de pioasă amintire, ca și sfântul Ioan Bosco, vor veghea zâmbetele și străduința generațiilor de copii care speram noi vor călca pragul acestui centru.

Așa precum și PS Petru Gherghel a amintit în cadrul celebrării liturgice, "copii sunt primăvara familiei, a comunității și a societății, sunt viitorul, sunt bucuria adusă pe pământ"; suntem și noi încrezători că cel puțin pentru moment pentru 20 de copii din Buruienești vom aduce o rază de soare într-o viață grea, iar ei, la rândul lor, vor răspândi primăvara speranței în mijloc de iarnă, vor aduce lumină și bucurie în cadrul comunității.

Și pentru că minunile și lucrurile bune sunt sprijinite de oameni buni și minunați le mulțumim celor care au fost alături de noi în realizarea acestui proiect: Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" Buruienești, Caritas Antoniana din Padova, Primăria Doljești, parohiile romano-catolice Grevo și Cedegolo din Italia reprezentate de Marzia Tiberti, coordonatoarea întregului grup de voluntarilor care au ajutat la realizarea acestui centru.

Mihaela Hurduc

Imagini de la eveniment pot fi vizualizate pe situl www.caritas-iasi.ro


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat