Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Lupului: Vizita pastorală a episcopului Aurel Percă

PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, a vizitat, în ziua de duminică, 31 ianuarie 2010, Parohia "Sfântul Padre Pio" din Valea Lupului.

Vizita pastorală în mod providențial a coincis cu momentul când ministranții după o perioadă de pregătire au fost primiți în mod solemn ca slujitori ai altarului și au primit o binecuvântare specială.

La predică episcopul i-a invitat pe credincioși să mediteze și să analizeze misiunea lor de profeți și, așa cum a explicat Excelența sa la predică, profeții nu sunt oameni care ghicesc viitorul, ci cei care vorbesc în numele Domnului, modelul de referință fiind Isus.

După predică a urmat momentul promisiunii ministranților. Emoția trăită de cei șase ministranți a fost transmisă tuturor credincioșilor. Angajamentul pe care și l-au luat a fost însoțit de rugăciunile prin care au cerut harul de a-și îndeplini bine misiunea și de a fi ocrotiți de sfânta Maria. Între altele ei au spus: "Îți mulțumesc, Doamne, pentru că m-ai chemat să fac parte din grupul ministranților. Îți promit să fiu gata și generos, să te slujesc cu bucurie în celebrările liturgice. Apără comunitatea noastră parohială și fă ca mica noastră slujire să atragă la tine noi prieteni. Sfânta Maria, mama ta și a noastră, să ne ajute în fiecare zi ca să împlinim voința ta. Amin".

Alături de făgăduință publică, fiecare și-a luat propria hotărâre și a compus o rugăciune personală pe care a depus-o la picioarele lui Isus. După momentul cel mai fericit pe care l-au trăit la primirea sfintei Împărtășanii, în semn de mulțumire, ministranții au rostit rugăciunea ministranților.

După Liturghie, comunitatea a rămas în dialog cu episcopul care a dăruit tuturor iconițe, încurajând creșterea spirituală. De asemenea, PS Aurel a fost încântat de mișcarea Scout care este tot mai activă în Valea Lupului și de munca depusă de părintele Alois ca paroh, cadru didactic și asistent spiritual general pentru cercetașii catolici din Dieceza de Iași.

Participarea activă la sfânta Liturghie, trăirea spirituală exprimată prin entuziasm, însuflețire și căldură sufletească au fost semne ale recunoștinței față de Dumnezeu, dar și față de distinsul păstor. Așadar, bucuria prilejuită de vizita episcopului nostru a fost un motiv în plus pentru reînnoirea spirituală, un supliment de avânt pe drumul credinței.

A consemnat Delia Petrea


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat