Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Colectă pentru Haiti în Dieceza de Iași

Durerea imensă suferită de populația din Haiti, în urma cutremurului din 12 ianuarie 2010, impresionează întreaga familie umană. În spirit de fraternitate umană și creștină, în Dieceza de Iași se va face o colectă specială în ziua de duminică, 7 februarie 2010. În continuare, redăm mesajul PS Petru Gherghel, episcop de Iași, către păstorii și credincioșii diecezei.

"În spirit de comuniune umană și creștină"

Sfințiile voastre,
Dragi frați și surori în Cristos,

Tragedia care s-a abătut asupra populației din Haiti continuă să impresioneze întreaga lume și să genereze reacții de solidaritate umană și creștină.

Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea, împreună cu episcopatul din întreaga Biserică, îndeamnă la o mobilizare generoasă de solidaritate în rugăciune și în gesturi de caritate, pentru a ușura suferințele acelor persoane încercate și a le ajuta să treacă prin aceste încercări, să-și refacă structurile și locuințele grav afectate și să se vindece de traumele sufletești provocate de cutremur și de haosul instaurat în întreaga țară.

Îndemnați de sentimente creștine și umane, la chemarea Sfântului Părinte, la sugestia Caritasului Internațional și a Confederației Caritas România, în conformitate cu recomandarea președintelui Conferinței Episcopale Române, stabilim ca, în întreaga dieceză, să se facă o colectă specială în ziua de duminică, 7 februarie anul curent.

Această colectă va fi virată în contul:

Episcopia Romano-Catolică
RO78 RNCB 0175 0335 9236 0005
cu mențiunea "pentru sinistrați"
Banca Comercială Română Iași

Vă mulțumim pentru gestul dumneavoastră creștinesc și vă asigurăm de rugăciunile celor încercați și de prețuirea noastră.

Cu binecuvântare de la Domnul,

Petru Gherghel,
episcop de Iași

*

Un cutremur cu magnitudinea 7 a lovit Port-au-Prince, capitala statului Haiti, la 12 ianuarie 2010, cauzând peste 150.000 de morți și aproximativ trei milioane de persoane afectate. Caritas, Kirche in Not și alte asociații catolice au trimis alimente, medicamente și alte ajutoare supraviețuitorilor. Multe clădiri ale Bisericii din Haiti, inclusiv seminarul, au fost distruse. Pe lângă arhiep. Joseph Serge Miot al Arhidiecezei de Port-au-Prince, mort sub dărâmăturile catedralei, Agenția Fides estimează moartea a cel puțin 100 de preoți și seminariști. Mai multe zeci de țări, printre care și România, au trimis ajutoare în Haiti, voluntari, bani și resurse materiale. Arhidieceza de Port-au-Prince avea aproximativ 2,5 milioane de catolici, adică 74% din populația totală. Dieceza era slujită de 277 de preoți, 387 de călugări și 1.200 de călugărițe.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat