Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mircești: Întâlnire ecumenică

Credincioșii catolici și ortodocși din localitatea Mircești, jud. Iași, au participat, duminică, 24 ianuarie 2010, la două momente de rugăciune pentru unitate creștinilor. Primul moment la ora 11.00, în biserica romano-catolică "Adormirea Maicii Domnului" din Mircești, iar al doilea moment, la ora 17.00, în biserica ortodoxă "Adormirea Maicii Domnului" din aceeași localitate.

La celebrarea liturgică de la ora 11.00, găzduită de biserica romano catolică, au fost prezenți atât credincioși catolici din localitate cât și mulți creștini ortodocși, unde cuvântul de învățătură despre unitate a fost ținut de părintele Alin Hobinca, păstorul comunității ortodoxe din Mircești.

La celebrarea de la ora 17.00, din biserica ortodoxă "Adormirea Maicii Domnului" din Mircești, au fost prezenți și numeroși creștini catolici și unde omilia, despre unitatea creștinilor, a fost ținută de părintele romano-catolic, pr. Ioan Lungu. La ambele întâlniri, a mai participat și pr. Ilie Călin, păstorul comunității ortodoxe din Mogoșești, care a vorbit despre dorința lui Isus Cristos ca "toți să fie una".

Pornind de la capitolul 24 din Evanghelia după sfântul Luca, unde cei doi ucenici, ascultând mai mult de cuvintele oamenilor decât de Cuvântul lui Dumnezeu, au părăsit comunitatea din Ierusalim (Cetatea Păcii) pentru a merge la Emaus (Cetatea Lumii), iar apoi când s-au întâlnit cu Isus înviat, au făcut cale întoarsă. Toți preoții predicatori au subliniat în cuvântul lor, că același Isus înviat, care este cu noi în toate zilele până la sfârșitul lumii, trebuie să ne readucă și pe noi, ucenicii despărțiți de astăzi, la unitatea Bisericii.

Apoi toți predicatorii au subliniat că, întoarcerea creștinilor despărțiți de astăzi, la unitatea Bisericii, după pilda întoarcerii celor doi ucenici de la Emaus, la Biserica mamă din Ierusalim, trebuie făcută prin întoarcerea în primul rând la Biblie, în al doilea rând la Euharistie, în al treilea rând la părtășie și în al patrulea rând, dar nu cel din urmă, trebuie să se întoarcă la misiune, căci cine nu "misionează", demisionează din slujba Domnului.

Pr. Ioan Lungu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat