Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești-Simionești: Un drum scurt, dar plin de simbolism

"Dacă umbli pe drumuri pe care le cunoști, vei ajunge la locuri pe care deja le cunoști; dacă umbli pe drumuri necunoscute, vei ajunge la locuri noi". Nu știm autorul acestui gând, dar spune frumos ceea ce vrem să arătăm noi, cercetașii din Pildești când, an după an, ne apropiem de o comunitate ortodoxă.

Duminică, 24 ianuarie 2010, aproximativ 70 de cercetași din Centru Local "Adormirea Maicii Domnului" din Parohia Pildești, însoțiți de liderilor lor, am fost protagoniștii unei acțiuni deosebite care se potrivește cu cea a Bisericilor creștine din toată lumea (ortodoxă, protestantă și catolică), adică "Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor", care, cum se știe, are loc între 18 și 25 ianuarie, încheindu-se în ziua în care sărbătorim Convertirea Sfântului Paul.

Gazda acestei întâlniri a fost Parohia Ortodoxă din satul Simionești, comuna Cordun. Cu mare bucurie ne-a primit la ușa bisericii pr. Vasile Romeo Trofin, parohul din comunitatea ortodoxă din localitate. Era frig afară (termometrul arăta -21 de grade) și imediat ne-a invitat să intrăm în biserica.

O scurtă prezentare a structurii bisericii urmată de un dialog cu adolescenții și tinerii cercetași a creat un ambient frumos ca să începem rugăciunea în comun, scopul principal al întâlnirii noastre. Cântece, lectura din sfânta Evanghelie, intenții prezentate de tineri și recitarea rugăciunii "Tatăl nostru" cu mâinile unite au constituit structura rugăciunii noastre, care s-a încheiat cu binecuvântarea părintelui.

Pr. Vasile, în intervenția sa, a subliniat elementele fundamentale comune ale cele două bisericii. Avem același Dumnezeu care ne vorbește prin sfânta carte, Biblia, și care ne iubește pe toți la fel.

Înainte de a ne lua rămas bun, părintele ne-a oferit un ceai cald care să ne ajute să suportăm gerul de afară.

Pe această cale vrem să mulțumim părintelui Vasile Romeo Trofin și feciorilor de biserică care au făcut ca această primire să fie frățească și generoasă și ne-au lăsat nu numai o amintire frumoasă, ci și ne-au încurajat pentru a trăi ceea ce spune legea Scout: "Cercetașul este prietenul tuturor și fratele oricărui cercetaș"

Fie ca acest drum nou, parcurs astăzi să ne ducă la locuri necunoscute, dar dorite, pentru a gusta ceea ce a cerut Isus Cristos când s-a rugat la Tatăl: "Ca toți să fie una, după cum tu ești în mine și eu în tine" (In 17,21), adică unitatea adevărată între creștini.

Liderii din C.L. Adormirea Maicii Domnului" - Pildești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 ianuarie: Pildești-Simionești: Un drum scurt, dar plin de simbolism


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat