Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a patra

Cea de-a patra zi din cadrul Octavei de Rugăciune Pentru Unitatea Creștinilor s-a desfășurat în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, joi, 21 ianuarie 2010, la ora 17.00, pe tema: "A da mărturie celebrând moștenirea credinței «Ce anume?» Ei au spus: «Cele despre Isus Nazarineanul»" (Lc 24,19).

Rugăciunea pentru unitatea creștinilor a continuat și joi seara în biserica dedicată sfintei Tereza a Pruncului Isus din Iași și a fost prezidată de pr. Eduard Patrașcu, colaborator în această comunitate. La acest moment au participat zece preoți din parohiile și congregațiile din Iași, persoane consacrate și mulți credincioși care, parcă, prin zelul lor de rugăciune pentru unitate, au dorit să grăbească acest moment.

Lecturile din Sfânta Scriptură au creat o atmosferă de meditație și de reamintire a momentelor care au dus la distrugerea acestei unități, dar și la acele evenimente petrecute în istoria recentă care a făcut posibilă o oarecare apropiere între credincioșii de diferite rituri.

Cuvântul de zidire ținut de pr. Cornel Cadar ne-a ajutat să conștientizăm faptul că fiecare dintre noi este parte integrantă a Bisericii care trebuie să lupte pentru reconstruirea vasului de porțelan care a fost spart în anul 1054, când a avut loc marea schismă, și în anul 1517, odată cu reforma protestantă.

Imaginea folosită de părintele predicator, aceea a vasului de porțelan, luată din tradiția chinezească, care a fost distrus de regimul comunist din această țară, de teama de a nu pierde de sub control situația populației, vas care reprezenta o tradiție, fiind înmânat din generație în generație în fiecare familie și care reprezenta un simbol aparte, ne-a ajutat în aprofundarea problemei unității creștinilor.

Vasul care a fost spart în mai multe rânduri trebuie reconstruit prin implorarea harului lui Dumnezeu și prin colaborarea noastră, participând la momentele de rugăciune în comun, dar și prin rugăciunea personală.

Seminarist Mihail Cojan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 ianuarie: Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a patra

* * *


Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a treia
Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a doua
Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - prima zi
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat