Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Coasta de Fildeș: De la sărbătoare la evanghelizare

Pr. Gabriel-Vasile Cimpoeșu din Coasta de Fildeș a trimis o scrisoare prin care descrie un nou instantaneu din viața misiunii romano-catolice pe care o conduce. Redăm textul integral.

De la sosirea mea în Coasta de Fildeș (1 iunie 2004), ziua mea de naștere (12 ianuarie) a devenit o ocazie în care prieteni și membri ai consiliului pastoral parohial ne întâlnim pentru un moment de fraternitate; așa a fost și sâmbătă, 16 ianuarie 2010.

Anul acesta, mai multe aspecte au făcut ca această sărbătoare să fie cea mai frumoasă din viața mea. În primul rând, deoarece acum sunt primul responsabil al parohiei a făcut ca cei prezenți să-și exprime recunoștința pentru cele realizate până acum. Apoi, prezența celor două laice românce (Cristina Gheț și Teodora-Lenuța Lungu) a făcut ca și organizarea să fie la înălțime: decorația, masa și dansurile tradiționale românești. Într-adevăr, oaspeții au fost plăcut surprinși de toate lucrurile. Cel mai mult au atras atenția dansurile românești și mulți au învățat cu abilitate unele dintre ele. Bucuria dăruită oaspeților de către membrii misiunii și-a atins scopul, căci cu toții eram fericiți.

În discursurile finale, atât al invitaților cât și al meu, s-a accentuat această comuniune care s-a creat între noi. Bucuria de a fi în misiune, de a fi împreună, de a sărbători este semnul bucuriei pe care ne-a dăruit-o Cristos și pe care noi o oferim tuturor în mod gratuit. Am lansat invitația ca toți oaspeții să devină vestitorii acestei bucurii a lui Cristos. Astfel, s-a trecut de la sărbătoare la evanghelizare.

Mulțumesc Domnului pentru cei 34 de ani de viață, pentru toate harurile pe care mi le-a oferit și pentru acelea pe care le-am oferit altora. În toate etapele vieții am simțit prezența călăuzitoare a lui Cristos și sunt cu adevărat fericit.

Întotdeauna am încercat să fiu o prezență pozitivă pe oriunde am trecut: Adjudeni (România), Gorizia (Italia) și, acum, Djébonoua (Coasta de Fildeș). Sunt conștient că timpul nu se va scurge niciodată în zadar, dacă-l vom oferi cu iubire. Îi mulțumesc Domnului și pentru toate persoanele pe care le-am cunoscut și care și-au lăsat o amprentă în viața mea. Sunt convins că Dumnezeu îmi vorbește, fie în mod direct, fie prin oamenii pe care-i întâlnesc zi de zi.

Fie ca Domnul să-mi ghideze pașii în continuare ca să pot ajuta pe câți mai mulți ca să ajungă să-l cunoască și să-l slujească din toată inima.

Pr. Gabriel-Vasile Cimpoeșu

Pentru mai multe detalii despre eveniment și activitatea din Coasta de Fildeș, accesați adresa: www.misiuneafrica.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=1


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat