Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Urări de Anul Nou: La mulți ani!

La mulți ani, dragi cititori. Vă dorim multă fericire, dorințe împlinite și binecuvântarea lui Dumnezeu în toate. Întrucât la 1 ianuarie 2010 este Ziua Mondială a Păcii (a XLIII-a), vă oferim ca meditație câteva gânduri ale Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea din mesajul dat cu această ocazie.

Ziua Mondială a Păcii a fost instituită la 1 ianuarie 1968 de papa Paul al VI-lea. Papa își exprima atunci convingerea că această propunere traduce aspirațiile instituțiilor care slujesc pentru instituirea și menținerea păcii, ale oamenilor care văd cât de necesară, dar și cât de amenințată este astăzi pacea în lume.

Mesajul papei Benedict al XVI-lea pentru Cea de-a XLIII-a Zi Mondială a Păcii (1 ianuarie 2010), cu tema: Dacă vrei să cultivi pacea, păzește creația, amintește că "atunci când natura și ființa umană sunt considerate simplu rod al întâmplării sau al determinismului evolutiv, riscă să atenueze în conștiințe simțul responsabilității". Solidaritatea între generații și între țările bogate și cele sărace este esențială. Soluțiile privesc o exploatare eficientă a energiei solare, problema apei, o lume lipsită de arme nucleare, schimbarea modului de viață printr-un plus de solidaritate și părăsirea consumismului. Dumnezeu a încredințat omului "rolul de păzitor și administrator responsabil al creației, rol de care nu trebuie să abuzeze, dar de la care nu poate nici să abdice".

"Luminați de revelația divină și urmând tradiția Bisericii - concluzionează papa -, creștinii contribuie în modul lor. Ei consideră cosmosul și lucrările sale minunate în lumina operei creatoare a Tatălui și a celei răscumpărătoare a lui Cristos, care, prin moartea și învierea sa, a împăcat toate cu Dumnezeu «fie cele de pământ, fie cele din ceruri» (cf. Col 1,20). Cristos răstignit și înviat a dăruit omenirii Duhul său sfințitor, care călăuzește drumul istoriei, în așteptarea zilei în care, prin întoarcerea Domnului în slavă, vor fi inaugurate «noi ceruri și un pământ nou» (2Pt 3,13), în care vor locui pentru totdeauna dreptatea și pacea".


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat