Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mare: Misionari pentru o zi

Ziua de 28 decembrie 2009, ziua Pruncilor Nevinovați, a fost o zi de misiune pentru comunitatea din Valea Mare. La inițiativa Acțiunii Catolice din Valea Mare, cu sprijinul preoților și a comunității, 17 tineri și 29 de copii, împărțiți în opt grupuri, au colindat din casă în casă, ducând mesajul nașterii Domnului nostru Isus Cristos - cel mai mare dar făcut nouă de Dumnezeu - și adunând darul făcut de creștinii generoși ai comunității noastre pentru cei mai nevoiași ca noi - copiii din Africa.

Dimineață, după ce ne-am grupat și am împărțit satul în sectoare pentru fiecare grup, am pornit pe străzile și ulițele satului, colindând din casă în casă pentru copiii din Africa. Fulgii mari de zăpadă care mai târziu s-au transformat în picături de ploaie, ulițele, unele acoperite de un strat gros de zăpadă, nu ne-au speriat, ba chiar ne-au dăruit bucuria de a fi deschizători de drumuri, urmele pașilor noștri devenind cărări pentru alții.

Cu dorința de a-i ajuta pe cei care au mai multă nevoie, cu bucurie și entuziasm, am oferit pruncului Isus frigul, oboseala, apa care a pătruns în haine și în ghetele noastre, pe toți cei pe care i-am întâlnit, cerând binecuvântarea lor, răsplata pentru gestul generos pe care îl fac.

De multe ori privim la necesitățile noastre, la lucrurile care ne lipsesc, criza financiară care începe să se simtă, dar în această zi ne-am luat privirea de la noi și am îndreptat-o spre alții, deschizându-ne inimile și dăruind din ceea ce noi avem, cu credința că "Dumnezeu va spori ceea ce noi dăm, ca să aibă și ei măcar ce avem noi" (din cuvintele unei bătrâne).

Am observat în această zi, ca și anul trecut de altfel, că, de multe ori, creștinul care are experiența sărăciei este mai generos cu cei aflați în nevoi și oferă cu bucurie din puținul lor.

S-au adunat aproximativ 3.000 de lei, bani care vor fi donați Centrului Misionar pentru a ajunge mai departe la copiii din Africa.

Mulțumim tinerilor și copiilor care s-au oferit voluntari pentru a fi "misionari pentru o zi", mulțumim credincioșilor pentru donația lor, mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a ajutat și în acest an să realizăm această acțiune.

Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți cu harurile sale.

Bernadeta Farțade-Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 decembrie: Valea Mare: Misionari pentru o zi


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat