Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Vizita episcopului Aurel Percă

Aflat în vizită la Iugani, sâmbătă, 26 decembrie 2009, PS Aurel Percă, episcopul auxiliar de Iași, celebrat în biserica parohială "Sfânta Fecioară Maria, Regină" o sfântă Liturghie la care au mai participat pr. Marcel Blaj, paroh, pr. Anton Dancă, colaborator pensionar, și alți preoți invitați, precum și întreaga comunitate din Iugani.

Vizita episcopului Percă a avut ca scop aducerea de mulțumire față de comunitatea din Iugani pentru curajul de a construi o nouă biserică și implicarea lor în această nobilă activitate. De asemenea, episcopul i-a încurajat în inițiativa lor și i-a rugat pe credincioși să fie alături de părintele paroh în munca necesară construirii noului lăcaș de cult.

Construcția noii biserici a început anul acesta, iar stadiul în care se află acum este foarte promițător, zidurile au fost deja ridicate și s-au început lucrările la acoperiș, însă, odată cu timpul rece, lucrările au încetat, urmând să fie reluate la primăvară, odată cu trecerea timpului rece. Acest fapt l-a determinat pe episcopul auxiliar Aurel Percă să promită parohului și întregii comunități că va veni din nou în Parohia Iugani, pentru a celebra sfânta Liturghie din noaptea de Crăciun în noua biserică, dacă aceasta va fi terminată (dacă se va putea celebra în interior).

Ca mulțumire pentru prezența Excelenței sale în mijlocul credincioșilor din Iugani, un grup de copii de la Grădinița "Sfântul Nicolae" din localitate a prezentat un scurt program artistic după sfânta Liturghie, program ce a cuprins trei colinde, o sceneta despre nașterea lui Isus și câteva poezii.

Sperăm ca bunul Dumnezeu să ne însoțească cu binecuvântarea sa în munca noastră de a construi o nouă biserică în comunitatea din Iugani, să răsplătească pe toți binefăcătorii care au contribuit și vor contribui la susținerea acestei lucrări și să deschidă și altora inima pentru a susține construcția noii biserici. Toate spre mai marea glorie a lui Dumnezeu.

Pr. Marcel Blaj

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 decembrie: Iugani: Vizita episcopului Aurel Percă


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat