Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sf. Nicolae": Concert și spectacol de Crăciun

La scenă deschisă au fost apreciați tinerii și copiii din Parohia "Sf. Nicolae" Bacău, care cu ocazia Nașterii Mântuitorului au oferit credincioșilor momente artistice de neuitat. Vineri, 25 decembrie 2009, tinerii au prezentat în biserica "Sf. Petru și Paul" un concert de colinde, la care a fost prezent și PS Aurel Percă, iar copiii au prezentat sâmbătă, 26 decembrie, un spectacol despre Nașterea lui Isus.

Biserica "Sf. Petru și Paul" s-a dovedit neîncăpătoare în ziua de Crăciun, când după Liturghia de seară, la ora 19.00, tinerii parohiei au prezentat un foarte frumos concert de colinde. Pregătirile au început în urmă cu câteva luni, sub bagheta domnului Eduard Bürga. Cei aproximativ 45 de coriști au fost acompaniați și de diferite instrumente muzicale: tobe, flaut, nai, chitară, orgă. Concertul din seara de vineri a fost interpretat în zilele precedente și următoare și în alte biserici parohiale: Gherăești, Sagna, Mărgineni, București "Sf. Cruce", Valea Mică și chiar în direct la un post de televiziune din Bacău.

Robele proaspăt achiziționate dădeau cântăreților imaginea unor adevărați artiști. Sunetele magnifice pe care le-au auzit cei prezenți au dus cu gândul la primele colinde, cele intonate de îngeri păstorilor în noapte sfântă. Prin cântarea lor, tinerii i-au apropiat mai mult de cele sfinte pe cei prezenți și au transmit din entuziasmul, tinerețea și bucuria lor de a trăi.

În încheierea concertului, PS Aurel Percă și pr. decan Isidor Dâscă i-au felicitat pe tineri pentru reușita lor, exprimându-și bucuria de a fi participat la un asemenea concert, inedit prin repertoriul interpretat.

A doua zi, sâmbătă, a fost rândul copiilor, care, prin grija părinților vicari Ioan Balan și Răzvan Mătășel, au propus celor prezenți retrăirea emoționantă a momentelor Nașterii Pruncului la Betleem. Înconjurați de părinți și de cei dragi, copiii s-au dezlănțuit într-o adevărată manifestare a bucurie și a fericirii, mai ales că de față era și Moș Crăciun, care prin generozitatea unui credincios din parohie, a oferit tuturor copiilor un mic dar.

Muzica și teatrul au oferit catolicilor băcăuani în două seri consecutive clipe de neuitat prin care sufletul s-a putut înălța cu mai multă ușurință spre Dumnezeu pentru a-l lăuda și a-i mulțumi. "A fost o adevărată splendoare", mărturisea o doamnă, într-una din seri, la ieșirea din biserică.

Redacția Biserica și viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 decembrie: Bacău "Sf. Nicolae": Concert și spectacol de Crăciun


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat