Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Deschiderea oficială a Centrului de Îngrijire la Domiciliu

În orașul Siret, jud. Suceava, a avut loc joi, 17 decembrie 2009, deschiderea oficială și sfințirea unui nou Centru de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas Iași.

Inaugurarea oficială a Centrului de Îngrijire la Domiciliu din Siret, al 16-lea centru din cadrul Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu al Caritas, a avut loc în prezența episcopului Petru Gherghel, fiind de față pr. Egidiu Condac și pr. Marius Adam - directorii Centrului Diecezan Caritas Iași, pr. Irinel Iosif Iosub, paroh de Siret, pr. Ștefan Babiaș, decan de Bucovina, alți preoți din Decanatul de Bucovina, Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, Nichifor Tofan, reprezentantul firmei Holzindustrie Schweighofer, un preot ortodox și unul greco-catolic din localitate, precum și mulți credincioși.

Înființarea acestui Centru de Îngrijire la Domiciliu a pornit de la inițiativa parohiei, a Consiliului Local Siret și a firmei Holzindustrie Schweighofer care au vrut să vină în sprijinul persoanelor vârstnice, sărace, marginalizate și cu probleme de sănătate. După o perioadă de pregătire, prin bunăvoința lui Dumnezeu și colaborarea oamenilor s-a ajuns la sfințirea acestui nou Centru de Îngrijiri la Domiciliu.

Evenimentul a debutat la ora 11.00, cu celebrarea sfintei Liturghii. În cuvântul de început adresat celor prezenți, PS Petru Gherghel a subliniat importanța prezenței lui Dumnezeu în viața noastră, dar mai ales a subliniat faptul că trebuie să fim colaboratorii săi prin dezvoltarea activităților de caritate în comunitățile noastre.

La sfârșitul Liturghiei, primarul Adrian Popoiu a acordat titlul de cetățean de onoare al orașului Siret pentru PS Petru Gherghel și pentru directorul Holzindustrie Schweighofer.

A urmat ritualul sfințirii Centrului de Îngrijire la Domiciliu Siret, cu binecuvântarea de început a activității de caritate a acestui centru.

Proiectul își propune să dezvolte și să ofere servicii de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu pentru persoanele vârstnice, imobilizate la pat sau la domiciliu, din orașul Siret.

În discursurile adresate celor prezenți la inaugurare, PS Petru Gherghel a reamintit chemarea pe care o avem fiecare dintre noi: de a-l sluji pe aproapele, mai ales pe cel aflat în suferință.

Mulțumim tuturor colaboratorilor, în special PS Petru Gherghel care ni se alătură mereu pe drumul carității, firmei Holzindustrie Schweighofer care a făcut posibilă înființarea Centrului de Îngrijire la Domiciliu Siret, pr. Irinel-Iosif Iosub, care ne-a sprijinit în toate activitățile întreprinse la nivel local, domnului primar Adrian Popoiu, cât și tuturor persoanelor prezente la acest eveniment.

Antonina Dogariu
coordonator executiv al Programului "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu"


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat