Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Prima întâlnire a Grupului "Samuel"

La mănăstirea Surorilor Clarise de Clauzură din Roman a avut loc, duminică, 13 decembrie 2009, prima întâlnire a Grupului "Samuel", organizată de Comisia de Pastorație Vocațională din zona Roman. Cu multă bucurie pe chipuri și în suflete au participat 22 de tineri din diferite parohii din zona Roman, dar și din Bacău.

Întâlnirea a început într-o atmosferă de rugăciune și comuniune. Au fost momente de lucru în grup, momente de rugăciune personală, expunere asupra Drumului "Samuel", sfânta Liturghie și prezentarea lucrului lunar.

Grupul "Samuel" invită pe cei participanți să asume o angajare de a face un drum de șase luni de formare spirituală, în mod serios, cu însoțire spirituală personalizată.

Acest Proiect "Samuel" are ca obiectiv să-i ajute pe fete și băieți să caute voința lui Dumnezeu în propria viață: Care este visul lui Dumnezeu pentru ea/el?

Este un drum de căutare și decidere, care orientează viața către o alegere de dedicare totală lui Dumnezeu și celorlalți în căsătoria creștină, în viața consacrată sau ministerul sacerdotal.

Tinerii s-au întors acasă cu dorința și provocarea de a continua acest drum de căutare a visului lui Dumnezeu pentru viața lor.

Mulțumim tuturor acelora care au avut curajul de a răspunde acestei provocări, dar și acelora care au făcut posibilă inițierea acestui proiect.

Mulțumim părintelui Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată, pentru încurajarea și susținerea ce ne-a dăruit cu această ocazie de început de drum.

Cu mare bucurie sunteți așteptați la următoarea întâlnire care va avea loc la 17 ianuarie, de la ora 9.00 la ora 15.00, la mănăstirea Surorilor Clarise de Clauzură din Roman.

Sr. Cristina Ghența


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat