Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Invitație la "Lumina păcii de la Betleem"

Scoutiștii din dieceza noastră, în al XIV-lea an consecutiv, vor aduce în țară Lumina păcii de la Betleem. Cu acest scop s-au deplasat trei scoutiști la Viena (Austria) unde sâmbătă, 12 decembrie 2009, în cadrul unei ceremonii religioase ecumenice, au aprins felinarul cu lumina adusă direct de la Betleem. Lumina păcii de la Betleem va fi împărțită tuturor reprezentanților parohiilor și grupurilor din dieceză, la Iași și Roman, sâmbătă, 19 decembrie 2009, și la Pildești, miercuri, 23 decembrie 2009. Prezența trebuie anterior confirmată.

Ca și comunitatea dumneavoastră, noi, tinerii și copiii care facem parte din grupul Scout "Adormirea Maici Domnului" din Parohia Pildești, ne pregătim pentru venirea lui Isus.

Lumina adusă de cercetașii catolici va ajunge la Episcopia Romano-Catolică de Iași unde sâmbătă, 19 decembrie 2009, în cadrul unei sfintei Liturghii, care conform tradiției sperăm că va fi prezidată de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, va fi împărțită tuturor grupurilor din dieceză, care vor fi prezente.

Tot în aceeași zi, 19 decembrie 2009, va fi o ceremonie a împărțirii Luminii păcii de la Betleem la Parohia "Inima Neprihănită a Preasfintei Fecioare" din Roman în cadrul unei sfinte Liturghii care va avea loc la ora 18.00. Ceremonia, care este promovată de grupul Scout din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești, este deschisă tuturor parohiilor. Ceremonia va fi prezidată de pr. Cristian Lucaci, paroh al comunității.

Pentru credincioșii din Pildești și satele învecinate se va distribui Lumina păcii de la Betleem marți, 23 decembrie la ora 18.00, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la biserica "Adormirea Maicii Domnului". Sunt așteptați la Pildești doi tineri, reprezentanți ai fiecărei parohii. Tinerii trebuie să aducă un felinar special care să protejeze lumina aprinsă până la biserica parohială.

Vă îndemnăm ca "Lumina păcii" să ajungă mai departe, mai ales în casele unde se trăiește într-o situație de "întuneric" din mai multe cauze: sărăcie, singurătate (copii părăsiți, bătrâni, văduve), neînțelegere, lipsă de credință, probleme de sănătate etc.

Dorim să trăim Crăciunul cu spirit autentic creștin și așteptăm ca această mică inițiativă, sprijinită de episcopii noștri PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, să fie ocazie pentru noi, cum ne spune Baden Powel, de a încerca să lăsăm această lume puțin mai bună decât am găsit-o.

Vă rugăm să ne confirmați asistența reprezentantului parohiei/grupului dumneavoastră: Emanuela Dumea (tel. 0767/497362); fr. Jesus Sagredo (tel. 0766/424823, e-mail: jesussagredo@yahoo.es).

Grupul Scout din Pildești

* * *

Iași: "Lumina păcii de la Betleem"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat