Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Vizita ÎPS dr. Ioan Robu la comunitatea română catolică

Comunitatea română catolică din Roma l-a avut ca oaspete duminică, 13 decembrie 2009, pe ÎPS dr. Ioan Robu, arhiepiscop și mitropolit de București, venit la inițiativa pr. Isidor Iacovici, paroh al comunității. Înaltpreasfințitul s-a aflat la Roma pentru a participa la Congresul Mișcării Creștine a Muncitorilor, dar și pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru cei douăzeci și cinci de ani de episcopat.

"Am venit cu bucurie aici, în această biserică («San Vitale» - biserica comunității române), unde, nu departe de aici, în «San Pietro», acum douăzeci și cinci de ani, am fost consacrat episcop de către secretarul de stat de atunci, cardinalul Agostino Casaroli. Nu știu dacă, acum, la ceas aniversar ar trebui să mă opresc asupra a ceea ce a fost greu în exercitarea ministeriul meu episcopal. Mai degrabă m-aș opri asupra a ceea ce a fost frumos; la preoții cărora le-am fost părinte, la persoanele pe care le-am împăcat cu Dumnezeu prin sacramentul Spovezii, la familiile care au renunțat să se despartă pentru că am stat de vorbă cu ele, la mamele care au acceptat să dea naștere copiilor.

Am împlinit, la 8 decembrie 2009, douăzeci și cinci de ani de când sunt episcop. Asta nu înseamnă că e mult, dar nu e nici puțin. Am încheiat douăzeci și cinci de ani, dar, cu ajutorul Domnului încep alții douăzeci și cinci. Sper să ne vedem și la acel moment!"

Înaltpreasfințitul a prezidat sfânta Liturghie de la ora 16.00, în biserica "San Vitale", în prezența Mons. Anton Lucaci, a pr. Isidor Iacovici, a unui mare număr de preoți prezenți în Cetatea Eternă pentru studii, atât din Dieceza de Iași, cât și din Arhidieceza de București, dar și în prezența unui mare număr de credincioși, unii dintre ei îmbrăcați în costume naționale.

La predică, fiind "Duminica bucuriei", Înaltpreasfințitul Ioan a vorbit despre însemnătatea cuvântului lui Dumnezeu, cuvânt care "ne întreabă" și căruia trebuie să-i răspundem prin bucuria noastră. "Vă invit să vă lăsați pătrunși de cuvântul lui, de cuvântul care poartă la bucurie!", a concis Înaltpreasfințitul.

La sfârșitul sfintei Liturghii, pr. Isidor Iacovici a mulțumit ÎPS dr. Ioan Robu în numele întregii comunități pentru bucuria de a fi celebrat împreună jertfa sfintei Liturghii, lansând în același timp invitația de a reveni ori de câte ori va fi în trecere prin Roma.

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 decembrie: Roma: Vizita ÎPS dr. Ioan Robu la comunitatea română catolică


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat