Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Inițiativă misionară

Maria-Luiza și Francesca au lansat și prezentat în Italia cel de-al doilea volum al CD-ului "Să dăruim iubire...! CD-ul conține 12 colinde cântate în limba română, italiană, swahili și borana, ultimele două fiind limbi specifice misiunii preoților români din Kenya. Toate eforturile celor două fetițe sunt puse în scopul strângerii de fonduri pentru copiii care se află în misiunea din Kenya.

Prin natura sa, Biserica este misionară. Ea are datoria de a purta evanghelia la toate popoarele, după îndemnul lui Isus: "Mergeți în toată lumea și predicație evanghelia la toate popoarele..." (Mt 16,15).

De mai mulți ani, Dieceza de Iași, fidelă acestei dorințe a Mântuitorului, încearcă să poarte evanghelia și în acele locuri unde nu a ajuns.

În acest proiect se înscrie și inițiativa, de acum bine cunoscută, a celor două fetițe din Iași care, punându-și vocea în slujba evangheliei și a misiunilor, au ajuns la al doilea CD cu muzică religioasă, CD pe care, oferindu-l credincioșilor, au putut contribui la ajutorarea misiunii pe care Dieceza de Iași o are în Kenya.

După ce mai întâi au lansat CD-ul lor la Verona, Maria-Luiza și Francesca, cele două protagoniste ale inițiativei muzicale misionare, duminică, 13 decembrie 2009, la inițiativa pr. Isidor Iacovici, paroh al comunității românilor din Roma, au fost prezente în comunitățile Ladispoli, Roma-Casilina și apoi Roma-Centru, la sfârșitul Liturghiei, unde au oferit credincioșilor prezenți o adevărată mărturie misionară.

Cele două fetițe au lansat al doilea volum CD "Să dăruim iubire...!", volum care cuprinde un număr de 12 colinde cântate în limba română, italiană, swahili și borana, ultimele două fiind limbi specifice misiunii preoților români din Kenya.

Întrebate fiind ce le-a determinat la o astfel de inițiativă, Maria-Luiza și Francesca au răspuns aproape la unison: "...Dorința ca acei copii din Kenya să aibă o viață mai bună, dreptul la a învăța și mai ales dreptul la un pumn de orez și la o cană cu apă, drepturi care pentru noi sunt o normalitate, dar pentru ei... un vis".

Fiind duminica a treia din Advent, zi în care din nou a predominat figura ilustră a lui Ioan Botezătorul, "vocea celui care strigă în pustiu" (Mc 1,3), cele două fetițe, care, prin vocea lor au dat glas vocii lui Isus, constituie pentru fiecare creștin un îndemn și în același timp o datorie, aceea de a răspândi ceea ce noi am primit deja prin botez: vestea cea bună a evangheliei.

Pr. Felician Tiba


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat