Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Invitație la prima întâlnire a "Grupului Samuel"

La Surorile Clarise din Roman, un grup de tineri cu vârsta cuprinsă între 17 și 25 de ani, din zona Roman, vor începe, duminică, 13 decembrie 2009, la ora 9.00, un itinerar de șase luni, numit "Grupul Samuel", o propunere spirituală pentru un discernământ vocațional. Organizatorii au fost delegați de Comisia de Pastorație Vocațională Națională (care aparține de Federația Conferința Română a Superioarelor Majore din România - FCRSM - www.fcrsm.ro), având "salutul, aprobarea și binecuvântarea" din partea PS Petru Gherghel, precum și sprijinul din partea Comisiei Diecezane pentru Viața Consacrată din Dieceza de Iași.

Este vorba despre un drum articulat în șase etape, având ca obiectiv ajutarea tinerilor să caute voința lui Dumnezeu în viața proprie, cu certitudinea că dorința de a-l sluji pe Isus este singura care poate da sens deciziilor mici și mari ale existenței. Această propunere reprezintă o invitație în a ieși din confuzii și nesiguranțe, este o experiență de libertate și de har.

Acest drum se va face prin exercițiul spiritual al discernământului, adică exercițiul de ascultare a Duhului divin prezent, care lucrează în istoria proprie. Discernământul este, în sinteză, ascultarea cuvântului profetic care se găsește în fiecare; chemarea singulară personală, recunoscută și având corespondență în evenimentele, întâlnirile, gândurile, sentimentele care traversează propria existență. Drumul conduce la individualizarea unui lucru concret și o alegere simbolică angajatoare, cel puțin temporară, prin care, persoana se configurează cu Cristos.

Conducerea "Grupului Samuel" este încredințat unei echipe de animatori: trei familii și diferite congregații masculine și feminine, din Echipa de Pastorație Vocațională din zona Roman. Cele șase întâlniri lunare vor avea loc între orele 9.00 și 15.00, la Mănăstirea Surorilor Clarise de Clauzură, Aleea Plopilor, nr. 8, Roman.

Indicații din partea organizatorilor:

  • Cei care ajung în gara Roman, vor avea la dispoziție transport către Mănăstirea Clariselor.

  • Prânzul va fi servit la pachet, deci fiecare va aduce pachet de acasă (nu este magazin în apropiere).

  • Participanții vor avea cu ei Biblia, caiet, pix, instrument muzical, precum și bucurie, dorința de a călători împreună în căutarea visului lui Dumnezeu pentru fiecare.

  • Programul zilei va fi următorul:

    • 9.00-9.30: primirea

    • 12.00: Liturghia

    • prânzul la pachet - adus de acasă

    • 15.00: încheierea.

Calendarul întâlnirilor:

  • 13 decembrie 2009

  • 17 ianuarie 2010

  • 21 februarie 2010

  • 21 martie 2010

  • 18 aprilie 2010

  • 30 mai 2010.

Mai multe detalii despre înscriere pot fi obținute de la sr. Dorotea, tel. 0233/722702.

Sr. Cristina Ghența

*

"Doamne, de multe ori mă întreb: Pentru ce este existența mea? Simt că am nevoie să definesc viața mea. De ce exist eu? Pentru ce? Ce relație are săraca mea viață cu această măreață lume? Tată, tu mă creezi, cu speranță, cu o misiune de realizat: să fac din lume adevăr, dreptate, mântuire. Am o misiune specială, unică, personală, pe care trebuie să o realizez în scurta mea existență. Pentru aceasta exist; pentru ea, tu, Doamne, îmi dai calitățile și posibilitățile... Singura mea obsesie este de a descoperi visul tău pentru mine și să fiu fidel misiunii de slujire în mijlocul oamenilor. Amin".


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat