Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Animatori pentru "Vara împreună 2010"

Prima întâlnire pentru animatorii de la "Vara împreună 2010" a adunat peste 130 de tineri din 22 de parohii din dieceză, care s-au întâlnit, sâmbătă, 28 noiembrie 2009, la sediul "Iosefinii lui Murialdo" din Roman, pentru un moment de formare umană și creștină.

Un moment intens de rugăciune, condus de pr. Fabio, a creat o atmosferă potrivită ca introducere la această întâlnire. Anticipând cu o săptămână Ziua Internațională a Voluntariatului (5 decembrie) tema de formare propusă a fost: Necesitatea umană, psihologică și creștină de a fi voluntari.

Doi conferențiari competenți și interesanți au știut să-i provoace pe tineri să reflecteze, să se întrebe și să descopere această dimensiune atât de importantă și necesară pentru viața lor. Mihaela Bob, psiholog, a dezvoltat tema din punct de vedere psihologic, în timp ce pr. Bernardin Duma, profesor de teologie morală la Institutul Franciscan din Roman, a tratat tema: Rolul voluntariatului catolic astăzi, din perspectiva scripturistică și etică. După aceste două intervenții au urmat discuțiile în grup unde tinerii, în mod mai liber și relaxant, au putut să se confrunte, să discute și să aprofundeze argumentele tratate.

La sfârșitul dimineții, pr. Fabio a prezentat tema aleasă pentru "Vara împreună 2010": Înconjurul lumii.

Cu această ocazie le-a fost prezentată tinerilor prezenți o inițiativă din partea comisiei pentru pastorația vocațională din zona Roman: "Grupul Samuel", un drum de căutare vocațională pentru tineri și tinere cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani. Programul va fi anunțat în curând în fiecare parohie din zona Roman.

Nu au lipsit câteva poze de grup deosebite pentru a arăta dorința tinerilor de a se angaja și de a se dărui gratuit: mâinile ridicate spre cer pentru a manifesta voința de a zbura înalt, mâinile întinse spre ceilalți pentru a indica dorința de a ajuta și ținându-se de mână pentru a sublinia importanța de a sluji împreună.

Fiecare grup parohial prezent a primit un dosar conținând o întâlnire de rugăciune, Slujirea: o valoare evanghelică, alături de conferințele susținute de către cei doi conferențiari. Copii ale acestui dosar pot să fie cerute la "Iosefinii lui Murialdo" din Roman.

O gustare, un timp liber pentru a se distra și pentru a se juca a încheiat această primă întâlnire favorizată de o vreme de toamnă însorită.

Cu toții ne-am salutat cu promisiunea de a ne întâlni în primăvară, pentru a ne pregăti să facem împreună "înconjurul lumii".

 

Pr. Fabio Volani


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat