Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pr. Daniel Ange în România

Pr. Daniel Ange se află de sâmbătă, 28 noiembrie 2009, într-o vizită în România, care include orașele București, Cluj și Timișoara, urmând ca la 7 decembrie 2009 să-și încheie cea de-a treia vizită în țara noastră.

În primele zile ale șederii sale în România, pr. Daniel Ange a rămas la București. Duminică, 29 noiembrie, la ora 18.30, a celebrat sfânta Liturghie în catedrala romano-catolică "Sfântul Iosif" din București, la care au participat și studenți și profesori catolici.

Luni, 30 noiembrie, în cursul dimineții, pr. Daniel a avut o întâlnire cu ES Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit romano-catolic de București, iar apoi cu Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după care a făcut o vizită la biserica "Stavropoleos", urmând ca la ora 17.30, distinsul oaspete să țină o conferință în cadrul Academiei Teologice "Anton Durcovici", la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din București.

În zilele de 2 și 3 decembrie, pr. Daniel Ange va fi prezent la Cluj, unde se va întâlni cu PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, și cu tinerii greco-catolici din localitate.

Între 4 și 6 decembrie se va duce la Timișoara, la invitația pr. Ioan Chișărău, paroh al bisericii greco-catolice "Sfânta Maria Regina Păcii și Unității".

Despre pr. Daniel Ange

Se poate afirma că este o personalitate de excepție. Născut în anul 1932 la Bruxelles, Daniel Ange a intrat, în anul 1950, în mănăstirea călugărilor benedictini din Clervaux. Călugăr și sihastru timp de 30 de ani, în Europa și Africa, a fost hirotonit preot în anul 1981. Impresionat de suferința morală a unei întregi generații de tineri lipsiți de repere, începe misiunea sa apostolică și înființează, în 1984, școala internațională de evanghelizare a tinerilor Jeunesse Lumière. Până acum, activitatea pr. Ange numără peste 200 de misiuni, în 40 de țări, dedicate tinerilor, reculegeri cu preoți, seminariști, etc. Ca scriitor, este autor a circa 50 de lucrări de teologie spirituală sau de evanghelizare, traduse în peste zece limbi.

Prelucrare de Iustian-Ionuț Petre,
după un comunicat de presă al ARCB


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat