Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Ziua bucuriei în ACC

În Parohia "Isus, Bunul Păstor" din Roman a avut loc "Ziua Bucuriei", organizată de Acțiunea Catolică a Copiilor în ziua de sâmbătă, 21 noiembrie 2009. Activitatea, cu motoul "Bucurați-vă pentru că numele voastre sunt scrise în ceruri" (Lc 10,20), a adunat 295 de copii împreună cu 66 de animatori, din 11 parohii aparținând zonelor Roman și Iași.

Sărbătoarea a început cu înscrierea parohiilor, timp în care copiii deja ajunși și-au manifestat entuziasmul participând la jocurile pregătite de animatorii din Barticești. După aceste clipe, a urmat formarea celor mari și mici, pregătită de pr. Claudiu Robu, asistentul spiritual al zonei Roman. Am învățat astfel că "pentru un creștin, bucuria este o datorie", așa cum spunea sfântul Augustin, și că ea trebuie să fie oxigenul necesar plămânilor spirituali ai fiecărui om.

Momentul cel mai important al zilei a fost sfânta Liturghie. Aici ne-am unit cu toții și l-am rugat pe Dumnezeu să împartă binecuvântarea sa tuturor copiilor și să le dăruiască puterea de a se bucura în orice clipă a vieții lor. Din ideea centrală a predicii am reținut că, interpretând drumul spre fericire al unui copil, am putea rezuma intențiile educative ale lui don Bosco printr-o ecuație: V+B-R=F, unde V= veselie, B= bucurie, R= răutate și F= fericire.

După masa de prânz mult așteptată, a avut loc programul distractiv (jocuri, bansuri, program artistic, tombolă) și rugăciunea de încheiere. A fost o zi deosebită, zi în care ne-am simțit foarte bine, am legat noi prietenii, ne-am bucurat pe deplin ca o adevărată familie în Acțiunea Catolică și în care Dumnezeu ne-a arătat încă o dată iubirea ce ne-o poartă!

Parohiile participante din zona Roman au fost: Barticești, Roman "Fericitul Ieremia", Roman "Inima Neprihănită a Mariei", Roman "Isus, Bunul Păstor", Adjudeni, Tămășeni, Sagna, Butea, iar din zona Iași: Iași "Sfânta Tereza", Pașcani "Sfântul Anton" și Poiana Micului.

Ana-Maria Cobzaru
și Iulia-Georgiana Olteanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 noiembrie: Roman: Ziua bucuriei în ACC


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat