Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Din Padova și Pordenone în pelerinaj la Lourdes

În perioada 12-15 noiembrie 2009, 80 de persoane din comunitățile române de la Padova și Pordenone au fost în pelerinaj la Lourdes.

Joi, 12 noiembrie, un grup de 80 de pelerini români, de la Padova și de la Pordenone, însoțiți de pr. Ionel Jicmon și de pr. Ciprian Ghiurcă, au plecat spre Lourdes cu inimile pline de emoție și de bucurie.

Deși drumul a fost lung, odată ajunși la Lourdes, oboseala a dispărut ca printr-o minune. Pe fețele pelerinilor se putea vedea o bucurie greu de descris în cuvinte. Fiecare dorea să ajungă cât mai repede la sanctuar și mai ales în fața grotei, pentru a-i încredința lui Dumnezeu, prin mijlocirea sfintei Fecioare, toate rugăciunile și intențiile bune cu care venise de acasă.

Nu au lipsit momentele de rugăciune în comun, Calea sfintei cruci, sfânta Liturghie la grotă și în bazilică, sfântul Rozariu, procesiunile cu lumânările aprinse, și mai ales momentele de tăcere și rugăciune personală în fața grotei.

Bucuria tuturor a fost mărită de întâlnirea cu pr. Mihai Percă și pr. Adrian Stoica, care de mai mulți ani își desfășoară activitatea în mijlocul pelerinilor care vin la Lourdes din întreaga lume.

Momentul culminant a fost celebrarea sfintei Liturghii în limba română, sâmbătă dimineața, la grotă. Părintele Ionel Jicmon, la predică, a scos în evidență credința Bernadetei, această fetiță simplă, analfabetă, care în ciuda tuturor piedicilor pe care rudele și autoritățile i le-au pus în cale, în nenumărate rânduri, a continuat să creadă și să dea mărturie cu viața sa. Și noi, asemenea Bernadetei, suntem invitați să devenim mărturisitori ai credinței în familiile noastre, în comunitățile din care facem parte, la locul de muncă, în societate, pentru că lumea are nevoie de mărturisitori adevărați.

Sfântul Părinte Paul al VI-lea scria: "Omul contemporan îi ascultă mai degrabă pe cei care dau mărturie decât pe învățători sau, dacă îi ascultă pe învățători, o fac pentru că aceștia dau mărturie".

Pelerinajul la Lourdes a fost pentru noi un moment de har și de binecuvântare. Putem spune că am simțit din plin prezența Mariei, mama noastră cerească, care ne însoțește cu rugăciunile sale și mijlocește necontenit la Dumnezeu pentru fiecare dintre noi.

Pr. Ciprian Ghiurcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-15 noiembrie: Din Padova și Pordenone în pelerinaj la Lourdes


 

lecturi: 43.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat