Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnirea responsabilelor terezine

Institutul secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" a trăit un moment deosebit sâmbătă, 14 noiembrie 2009, când responsabilele grupurilor de terezine din întreaga țară s-au întâlnit la Mănăstirea "Don Orione", din Iași, cu Maria Teresa Candian, sora directoare a institutului.

Întâlnirea a avut un caracter spiritual, formativ și administrativ.

Responsabilele terezinelor din România, împreună cu sora directoare și cu pr. George Paștiu, asistentul spiritual român, paroh într-o localitate ticineză din Elveția, au început întâlnirea prin salutul de bun venit din partea superiorilor și recitarea Laudelor.

În conformitate cu îndemnul la reflecție adresat de sfânta Biserică pentru acest an și accentuat în atâtea ocazii de Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea, tema întâlnirii a fost Anul Sfintei Preoții.

Pr. George Paștiu, în conferința sa, a vorbit despre "Identitatea preotului", o temă atât de actuală și importantă a zilelor noastre.

Sr. Maria Teresa Candian, superioara generală a institutului, a expus aspecte în ce privește "Institutul «Sfânta Tereza a Pruncului Isus» și preoții diecezani".

Sr. Maria-Manuela, din Câmpina, a prezentat o temă foarte amplă, "Despre vocații în Sfânta Scriptură și în creștinism"; sr. Ecaterina Hanganu, din Iași, a împărtășit câteva gânduri de-ale Terezei de Lisieux despre preoți; iar sr. Elena Matei, din Bacău, a prezentat tema "Conciliul Vatican II și preoții".

Întâlnirea a culminat cu sfânta Litughie, celebrată la ora 12.00, la care a participat și pr. Anton Despinescu, asistentul spiritual al terezinelor din Iași și binecunoscut prieten al sfintei Tereza de Lisieux, și al "familiei" sale: "Institutul Sfintei Tereza a Pruncului Isus".

După masa de prânz s-au discutat probleme interne, în vederea bunei desfășurări ale sarcinilor prevăzute în statutul institutului.

Ziua plină de har, noutate și comuniune s-a bucurat de o încheiere în aceeași notă cu începutul ei. S-au recitat Vesperele după care toate responsabilele s-au îndreptat spre comunitățile lor, pentru a împărtăși celorlalte terezine din belșugul acestei zile.

Sr. Teodora


 

lecturi: 46.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat