Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mare: Lansarea monografiei comunei Faraoani

La Valea Mare, miercuri, 11 noiembrie 2009, în sărbătoarea Sfântul Martin, hramul capelei din cimitirul dintre satele Faraoani și Valea Mare, a avut loc prezentarea lucrării "Monografia comunei Faraoani", avându-l ca autor pe prof. dr. Anton Coșa.

Sărbătoarea a început cu sfânta Liturghie de hram în biserica parohială din Valea Mare, la care a celebrat PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, însoțit de PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, și PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, precum și de un mare număr de preoți. La sfânta Liturghie au fost pomeniți și răposații comunităților parohiale.

Partea culturală a debutat cu lansarea propriu-zisă a lucrării, în cadrul festiv amenajat în sala de sport din Valea Mare.

În cuvântul său de deschidere, PS Aurel a felicitat această realizare care, de fapt, reprezintă răspunsul comunități locale la dorința PS Petru Gherghel de a face mai multă lumină în istoria catolicilor de pe meleagurile moldave.

PS Anton Coșa, episcopul de Chișinău, ca fiu al acestei comune, a prezentat câteva detalii din modul în care a prins contur această laborioasă lucrare științifică și a mulțumit "în calitate de gazdă" tuturor participanților și colaboratorilor.

Prof. dr. Anton Coșa, în calitate de coordonator al acestei lucrări, a subliniat faptul că lucrarea este opera înaintașilor comunei și a comunității locale actuale.

Erau prezenți în sala de sport din Valea Mare un mare număr de invitați: preoții născuți în comună, alte personalități ai comunei plecați pe alte meleaguri, reprezentanți ai autorităților civile județene, etnografi, muzeografi și alți specialiști care au colaborat la realizarea monografiei.

Prin grija domnului primar și a Consiliului Local, sătenii, în colaborare cu cele două școli din localitate, au prezentat un frumos program artistic, expunând elemente din portul și folclorul local.

Manifestarea s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de gazde.

A consemnat pr. Eduard-Mihai Coșa

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Album foto: Valea Mare: Lansarea monografiei comunei Faraoani


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat