Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Sfințirea pietrei de temelie la biserica "Isus Milostiv"

În comunitatea din Gherăești, la temelia noii biserici, care va avea hramul "Isus Milostiv". a fost așezată piatra fundamentală, duminică, 1 noiembrie 2009, de către PS Petru Gherghel, care a fost înconjurat de preoți, credincioși și oficialități locale.

Lucrările la noua biserică au început la 24 august 2009 pe locul care se află în imediata vecinătate cu grădinița "Sfânta Familie" din Gherăești, prin părintele paroh Daniel Ghitiu.

Hramul noii biserici va fi "Isus Milostiv", amintind de revelațiile pe care Isus le-a făcut omenirii prin sora Faustina Kovalska (1905-1938). Biserica va avea o lungime de 65 m, o lățime de 33 m și o înălțime a turnului de 75 m.

Proiectarea bisericii a fost executată de arhit. Răzvan Mihai Maica, rezistența de ing. dr. Constantin Adrian Țăranu, diriginte de șantier fiind ing. Ovidiu Ciprian Sandu. Construcția noului locaș va fi realizată de SC Andas SRL, al cărei patron, Mihai Andrei, se implică pentru ca noua biserică să fie realizată cât mai curând.

Noua biserică se va ridica datorită necesităților pastorale care au în vedere numărul mare de credincioși (1.300 de familii) care sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru a putea participa la sfânta Liturghie.

"Dacă Domnul n-ar zidi casa, în zadar ar trudi cei care o zidesc" (Ps 127,1). Fără ajutorul și harul lui Dumnezeu, orice efort uman este inutil, chiar și acela de a ridica un lăcaș de cult. Dumnezeu rămâne singurul creator, unicul care poate înfăptui un lucru durabil, omul fiind un simplu instrument de care el se folosește pentru a realiza planul său de mântuire. Încurajați de gândul că însuși Domnul este acela care dorește ridicarea acestei biserici și conștienți că nu lucrăm singuri, înaintăm cu mult curaj pentru a realiza acest proiect măreț.

Isus Cristos este piatra fundamentală pe care se sprijină întregul edificiu. El este începutul și sfârșitul oricărei lucrări, el susține noua biserică al cărei cap este. Noi, membrele trupului mistic al Bisericii, trebuie să rămânem mereu uniți cu el pentru a avea parte de lumina și harul său și a ajunge la sfințenie, așa cum afirmă și sfântul Paul: "Așadar, voi nu mai sunteți străini și nici oaspeți, ci sunteți concetățeni ai sfinților și oameni de casă ai lui Dumnezeu, zidiți pe temelia apostolilor și a profeților, piatra unghiulară fiind Isus Cristos. În el toată construcția, ca un ansamblu armonios, se înalță ca un templu sfânt în Domnul, în care și voi sunteți zidiți ca să deveniți o locuință a lui Dumnezeu prin Duhul" (Ef 2,19-22).

Episcopul Petru Gherghel, la finalul celebrării sfintei Liturghii care s-a desfășurat lângă biserica nouă, a subliniat rolul fiecărui credincios în vederea ridicării noii construcții, curajul atâtor generații de creștini care au luptat pentru integritatea credinței și necesitatea unei încrederi totale în Dumnezeu, care nu părăsește pe poporul său.

Aducem cordiale mulțumiri tuturor acelora care au organizat acest eveniment, acelora care susțin material sau spiritual această măreață lucrare, iar Dumnezeu să-i răsplătească și să-i binecuvânteze.

Pr. Marius Enășel


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat