Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sf. Cruce": "O pâine pentru un frățior din Africa"

Totul a început în perioada Postului Mare din 2009. Un grup de copii din Parohia "Sfânta Cruce" din Bacău au pornit atunci o inițiativă de strângeri de fonduri pentru copiii din Africa. În acest sens, ei s-au adunat zi de zi pentru a confecționa diferite obiecte tradiționale pentru începutul lunii martie (mărțișoare, felicitări, ghiocei din hârtie). Toate aceste obiecte au fost puse în vânzare, iar banii obținuți urmau să fie trimiși misionarilor noștri din Kenia. Pe lângă banii obținuți din aceste obiecte, copiii și-au mai propus atunci ca fiecare să facă, în timpul Postului Mare și al vacanței de vară, mici renunțări, iar banii pe care îi vor economisi să îi pună într-o cutiuță pe care era scris motoul acestei inițiative: "O pâine pentru un frățior din Africa".

La sfârșitul vacanței de vară, cu ocazia mini-Grefului, s-a tras linie și s-a adunat: s-au strâns peste 600 de lei, o sumă nesemnificativă pentru noi, dar, cu siguranță, o sumă care poate aduce cel puțin câteva zâmbete pe fețele unor copii greu încercați din Kenya. Acești bănuți au fost înmânați părintelui Isidor Mârț care a venit în mijlocul copiilor și le-a vorbit despre dificultățile materiale pe care sunt constrânși să le suporte mai ales copiii în Kenya. A fost o bună ocazie pentru copii de a se simți mândri de inițiativa lor.

Motivația acestei inițiative a fost aceia de a-i sensibiliza pe copii cu privire la responsabilitatea noastră umană și creștină de a-i ajuta pe frații noștri care o duc mai greu decât noi. Îi felicităm pe copii pentru răspunsul lor și sperăm să existe în continuare astfel de inițiative care să dezvolte sentimentul solidarității în inimile lor.

 

Parohia "Sfanta Cruce" din Bacău


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat