Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zilele Acțiunii Catolice

Federația Acțiunea Catolică din România (ACRO) inițiază, în perioada 18-25 octombrie 2009, evenimentul național Zilele Acțiunii Catolice, acesta devenind deja o tradiție în ultimii ani. Astfel, pe lângă celelalte eparhii/dieceze catolice din țară, și în Dieceza de Iași, în cele peste 40 de parohii, acolo unde Acțiunea Catolică este prezentă, se desfășoară în aceste zile activități intense specifice AC.

Prin acest eveniment național se dorește o promovare a Acțiunii Catolice atât la nivel național cât și la nivel local, încurajându-se desfășurarea de activități de promovare, cunoaștere și formare specifice Acțiunii Catolice.

Zilele Acțiunii Catolice din acest an au ca moto: "Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu" (Mt 6,33). Tema aleasă este: "Pune-l pe Dumnezeu pe primul loc în viața ta! Fă parte din Acțiunea Catolică!" Îndemnul adresat membrilor este acela de a căuta în toate acțiunile lor să răspundă chemării lui Dumnezeu, de a construi împărăția sa. Totodată Acțiunea Catolică dorește să fie locul unde fiecare membru este ajutat să crească în viața spirituală. De aici se naște și invitația adresată celor care ne înconjoară de a face parte din asociația noastră.

Pe situl federației, www.actiuneacatolica.ro, va fi creată o secțiune specială, dedicată acestui eveniment, care dorim să reflecte caracterul unitar, dar și național, al "Zilelor Acțiunii Catolice".

În Dieceza de Iași, fiecare președinte parohial AC a primit un afiș reprezentativ al proiectului, precum și informații referitoare la derularea acestuia. O centralizare a activităților care se realizează în parohii trebuie trimisă la sfârșitul acestei săptămâni, la responsabilii zonali AC.

ACRO speră ca acest eveniment să fie și o modalitate de promovare a propriei asociații și o oportunitate de colaborare între cele trei sectoare de vârstă (copii, tineri, adulți) prezente în Acțiunea Catolică.

Anca Frona


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat