Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Celebrarea Zilei Mondiale a Misiunilor

În catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, duminică, 18 octombrie 2009, la ora 11.00, PS Petru Gherghel a celebrat o Liturghie solemnă cu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor. La această Liturghie au luat parte mai mulți preoți concelebranți, printre care și pr. Claudiu Iștoc, directorul național al Operelor Pontificale Misionare din România, pr. Iosif Dorcu, decan de Iași, pr. Cadar Cornel și alți preoți.

În mesajul papei Benedict al XVI-lea, pentru a 83-a Zi Mondială a Misiunilor, este subliniat aspectul mandatului misionar ca o primă urgență creștină a timpurilor noastre, aspect ce a fost explicat pe larg de către PS Petru Gherghel în predica ținută de la această sfântă Liturghie. De asemenea, episcopul a prezentat și ideile principale din mesajul papei, cum ar fi: toate popoarele sunt chemate la mântuire, suntem chemați să evanghelizăm și prin martiriu (pr. Claudiu Iștoc a amintit la sfârșitul Liturghiei despre un preot italian, originar din Dieceza de Padova, care a fost martirizat în luna septembrie 2004 într-o misiune din Brazilia), Biserica nu urmărește cantitatea celor încreștinați cât mai ales calitatea încreștinării etc.

La oferirea darurilor au fost prezentate obiecte cu un simbolism aparte, aduse din țările de misiuni.

Înainte de binecuvântarea finală, pr. Claudiu Iștoc, directorul Centrului Misionar Diecezan, a făcut o prezentare a stadiului în care se află Dieceza de Iași în implicarea misionară și au fost amintite modalitățile prin care se face animarea misionară în dieceză: organizarea unor momente de rugăciune pentru misionari, îndemnul credincioșilor de a oferi lui Dumnezeu suferințele lor ca intenții pentru sprijinul misionarilor și organizarea de inițiative pentru strângerea de fonduri pentru misiuni.

Pentru a marca această zi a misiunilor, Centrul Misionar Diecezan a organizat în fața catedralei o expoziție pe toată perioada programului liturgic. Au fost expuse aici foarte multe obiecte din țările de misiuni unde sunt prezenți misionarii din Dieceza de Iași, obiecte ce puteau fi cumpărate de către vizitatori, iar fondurile adunate urmând să fie destinate proiectelor misionare în curs de desfășurare.

Pr. Claudiu Iștoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 octombrie: Iași: Duminica misiunilor


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat