Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Întâlnire a tinerilor comunității române

Cu voia Domnului, în ziua de 4 octombrie 2009, un grup de tineri români, adunați de pe cele șapte coline ale Romei, ne-am dat întâlnire la casa Surorilor Carității ale Sfintei Ioana Antida Thouret, pe colina Aventinului, într-un colțișor binecuvântat de Cel de sus cu multă verdeață și liniște. Dorința noastră, dar și a părintelui paroh Isidor Iacovici și a părintelui Daniel Iacobuț, care ne-a fost alături pe tot parcursul zilei, era să petrecem o zi în care să ne încărcăm "bateriile sufletești", să ne cunoaștem mai bine între noi, încercând să nu lăsăm ca munca în Italia să ne înstrăineze cumva unii de alții.

De aceea ne-a prins foarte bine tema propusă pentru această zi: "Iubește-l pe aproapele ca pe tine însuți!" Ce înseamnă să-l iubești pe aproapele? Ce înseamnă să te iubești pe tine însuți? Ce imagine avem despre noi înșine? Sănătoasă sau neadecvată? Ce rol are credința în imaginea de noi înșine? Iată câteva întrebări pe care le-am analizat în lung și-n lat pe timpul acestei zile, împărțindu-ne în trei grupuri mai mici, izvorâte din alegerea unei culori a drapelului nostru românesc. A fost o ocazie minunată pentru a discuta despre probleme și întrebări pentru care, din cauza ritmului trepidant al vieții aici, nu prea mai avem timp.

După ce am discutat și am analizat aceste întrebări, plini de reculegere, am participat la sfânta Liturghie în frumoasa capelă a surorilor care ne-au primit cu o atât de mare bunăvoință. Astfel, după aceea, mai pioși, dar și voioși, ne-am așezat la masă, bucurându-ne și de unele specialități care ne-au adus aminte de România. Imediat după masă am fost vizitați de părintele paroh care ne-a încurajat să continuăm întâlnirile acestea, precum și implicarea noastră în viața comunității.

Bineînțeles a fost timp și pentru un moment de destindere, de jocuri, care mai de care mai hazlii, astfel că ziua noastră de întâlnire nu a putut decât să ne lase în inimă amintiri frumoase pline de bucurie.

Spre seară ne-am adunat la grota sfintei Fecioare din curtea mănăstirii pentru a oferi rugăciunile noastre Tatălui ceresc pentru noi și toți românii imigranți prin rugăciunea sfântului Rozariu. Astfel am fost alinați și de prezența Maicii Domnului, ce ne însoțește mereu cu privirea și iubirea ei de mamă.

Îi mulțumim Domnului pentru această zi și avem speranța că întâlnirile pe care le vom avea de aici încolo vor întări prietenia dintre noi, precum și raportul nostru cu Domnul.

Francisc Fodor


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat