Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Întâlnire diecezană a persoanelor consacrate

Sanctuarul diecezan "Fericitul Ieremia" din Onești a găzduit, la 11 octombrie 2009, întâlnirea diecezană a persoanelor consacrate. Au participat călugări și călugărițe din Dieceza de Iași.

Mai de aproape sau mai de departe, călugări și călugărițe au venit în număr impresionant în pelerinaj la fratele Ieremia, pentru a-l cunoaște mai bine și pentru a-i urma exemplul de sfințenie.

După o scurtă procesiune până la sanctuar, la ora 11.00, s-a celebrat sfânta Liturghie, prezidată de pr. Alois Fechet, responsabil cu viața consacrată pentru Dieceza de Iași.

La predică, pr. Celeste Pianezze a subliniat care a fost scopul vieții fericitului Ieremia, și anume sfințenia, singura cale spre fericire. De altfel, spunea părintele, sfințenia este și scopul nostru, fericirea, raiul, iar ca să ajungem să le cunoaștem, tot fratele Ieremia ne este exemplu, prin faptul că el și-a atins scopul descoperind și mergând pe calea lui Cristos, calea slujirii și a iubirii.

După Liturghie ne-am bucurat împreună de o masă fraternă, iar în jurul orei 13.30 ne-am reunit în rugăciune în cripta sanctuarului, unde, în fața preasfântului sacrament, am invocat darurile Duhului Sfânt, pentru a putea imita măcar în parte consacrarea fratelui nostru mai mare, fericitul Ieremia Valahul. La sfârșitul adorației am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru și pe păstorul diecezei noastre, PS Petru Gherghel, care ne-a adresat cuvântul său de încurajare pe calea consacrării și ne-a împărțit binecuvântarea arhierească.

Fr. Daniel Cosmin Constantin, OFMCap.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 octombrie: Onești: Întâlnire diecezană a persoanelor consacrate


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat