Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: 15 ani de cercetășie

Unul dintre cele mai frumoase grupuri scout din țară, Centru Local "Adormirea Maicii Domnuli" din Parohia Pildești, a comemorat la 13 septembrie 2009, 15 ani de strălucire în care activitățile cercetășești bine alese ne-au ajutat în îndeplinirea scopului nostru și anume acela de "a lăsa această lume un pic mai bună decât am găsit-o".

Grupul Scout din Pildești are în acest moment peste 150 de membrii activi și numeroși simpatizanți. Membru fondator al centrului local este fratele Jesus Sagredo din Congregația "Frații Școlilor Creștine" care acum 15, ani împreună cu un grup de 13 tineri, a depus promisiunea intrând în mare familie Scout, mișcarea care numără la ora actuală peste 28 de milioane de membri. "A fost un început frumos care a stat la baza a ceea ce a devenit ceva obișnuit în satul nostru", a spus fr. Jesus.

Sărbătoarea în cinstea acestei aniversări memorabile a început încă de dimineață când membrii mișcării au asistat la Litughia, prezidată de pr. Iulian Farțade, organizată special pentru ei. În cadrul ceremoniei a avut loc binecuvântarea steagului de la Organizația Mondială Scout, însemn care va prezida în viitor activitățile mai importante al centrului.

La 12.30, a avut loc un spectacol în care cercetașii și-au pus în valoare talentele artistice și nu numai. Într-un mod deosebit, prezentatorii acestui spectacol nu au fost ca și în alte ocazii tineri din această mișcare, ci doi foști lideri, Olimpia Bejan și Claudiu Mârț, care acum 15 ani au făcut parte din grupul ce avea să ofere noi orizonturi pozitive.

Seara s-a încheiat tot în același spirit festiv, scoutiștii, părinții lor și multe alte persoane din Pildești luând parte la balul organizat cu ocazia acestei sărbători.

Cu siguranță ziua a fost o totală reușită și sper din tot sufletul ca activitățile organizației noastre să fie la fel de reușite ca până acum.

Eu am crescut în mijlocul acestei familii trecând prin toate ramurile de vârstă: lupișor, temerar, explorator, lider. Fără nici un dubiu aș putea susține faptul că mișcarea Scout contribuie la dezvoltarea noastră a tuturor în vederea împlinirilor fizice, intelectuale, sociale și spirituale, pentru a deveni cetățeni responsabili ai comunității locale, naționale și internaționale; oameni capabili de a iubi și de a avea încredere în forțele proprii. Aș impulsiona orice persoană spre a deveni cercetaș. Nu există regrete, ci doar frumoase trăiri. Gata oricând!

Ioana Evelina Mârț


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat