Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus"): Campus de cunoaștere pentru copii

În perioada 31 august - 5 septembrie 2009, a avut loc un campus de cunoaștere a lui Dumnezeu în frumusețea creației, dar și o mai profundă și atentă cunoaștere între ei pentru aproape 50 de copii și animatori din Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus" din Iași. Toate aceste momente au avut loc la Slănic-Moldova prin bunăvoință și sprijinul pr. Anton Farcaș, a pr. Eduard Patrașcu și a unui mare număr de binefăcători, fără de care aceste momente nu ar fi fost posibil de realizat. Coordonatorii activităților au fost pr. Felix Roca jr. și surorile Antonia și Clara din Congregația Surorile "Maria Bambina".

Încă din prima zi copiii au avut ocazia să se cunoască mai bine și să admire minunăția creației în cele 3-4 ore petrecute în salina din Târgu-Ocna. Programul următoarelor zile, pe cât de diversificat pe atât de antrenant, i-a ajutat pe copii să îl întâlnească pe Dumnezeu de-a lungul întregii zile în cele mai mărunte activități. Încă de la prima oră l-au întâlnit zilnic la sfânta Liturghie, pentru ca apoi de-a lungul zile să îl descopere prezent în ceilalți, în aproapele, prin diferitele drumeții făcute în mijlocul naturii. Dumnezeu a fost descoperit ca fiind prezent atât la Mănăstirea "Stefan cel Mare" din localitatea Cerdac, până unde am străbătut 12 km prin pădure, cât și în mijlocul minunățiilor naturi din Slănic-Moldova, pe traseul celor 300 de trepte și în poienițele care au fost loc de joacă si recreere. Cu energia specifică lor, copiii dornici de a-l descoperi pe Dumnezeu au avut această posibilitate și prin programul diversificat de seara: momente artistice, plimbări, filme.

Cu melancolia acestor minunate clipe, copiii s-au întors acasă plini de hotărâre și angajament ca odată cu începerea noului an școlar să vorbească prin viața lor și celorlalți copiii despre cât de minunat este Domnul.

Surorile și animatorii

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 august - 5 septembrie: Iași (Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus"): Campus de cunoaștere pentru copii


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat