Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Iași: Capitul general și noi alegeri

Cel de-al II-lea capitul general al Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" a avut loc la Centrul de Spiritualitate al Episcopiei de Iași, din Bârnova, în perioada 30 august - 4 septembrie, având ca moto: "Amintește-ți să reînflăcărezi darul lui Dumnezeu care este în tine, căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci duhul tăriei, al iubirii și al înțelepciunii" (2Tim 1,6-7).

Înainte de capitul, cele 23 de surori participante s-au recules făcând cinci zile de exerciții spirituale cu pr. Marius Taloș, SJ.

Deschiderea capitulului s-a făcut printr-o sfântă Liturghie celebrată de pr. Lucian Păuleț. Moderatoarea capitulului a fost sr. Felicia Gheorghieș din Congregația "Surorile Oblate Asumpționiste".

În ordinea de zi au fost următoarele teme:
1) Carisma Slujitoarelor lui Cristos, Marele Preot - izvor al identității.
2) Trăirea voturilor de castitate, ascultare și sărăcie profesate și trăite de surorile din familia noastră călugărească - semne distinctive ale oferirii a ceea ce suntem și avem de la Domnul vieții, Cristos, marele preot; timp pentru o continuă reînnoire și purificare.
3) Formarea continuă, rugăciunea personală și comunitară, precum și îndrumarea spirituală, garanții ale fidelității în perioadele inevitabile de nonsens și de criză vocațională.
4) Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", noua familie în care, fiind chemate de Dumnezeu, am acceptat cu bucurie și dorință de slujire să intrăm - percepută ca și familia mea, a noastră, loc în care ne desăvârșim în dragoste și descoperim fața lui Dumnezeu.

Aprofundându-se aceste teme, s-a urmărit îmbogățirea Constituțiilor pentru următorii patru ani, făcându-se câteva adăugiri la normele aplicative.

Joi seara s-a făcut priveghere de rugăciune în vederea noilor alegeri. Vineri dimineața, 4 septembrie, PS Petru Gherghel a celebrat sfânta Liturghie în cadrul căreia surorile s-au rugat și l-au invocat pe Duhul Sfânt pentru alegerile care aveau să urmeze.

Pentru următorii patru ani, noua conducere este formată din:
- Consiliere generale: sr. Simona Ceobanu, sr. Valeria Doboș, sr. Regina Horvat, sr. Mihaela Mărăndescu;
- Superioară generală: sr. Lenuța Băcăoanu.

Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot, și-au reînnoit încă o dată da-ul lor în împlinirea planului lui Dumnezeu, disponibilitatea lor în a fi prezente permanent acolo unde este nevoie de evanghelizare printr-o slujire permanentă a Bisericii și a păstorilor ei.

L.B.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 august - 4 septembrie: Iași: Capitul general și noi alegeri
 


lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat