Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești "Sfinții Petru și Paul": O vară împreună - Sabia din stâncă

În perioada 30 august - 6 septembrie 2009 s-a desfășurat la Onești, în Parohia "Sfinții Petru și Paul", campusul "O vară împreună" cu tema "Sabia din stâncă" - povestea micului Arthur.

S-au bucurat de acest campus un număr de 150 copii însoțiți de 20 de animatori coordonați de preoții comunității. Împărțiți pe grupe - Veverițe (preșcolarii), Cavaleri, Magicieni, Scutieri, Vânători - copiii s-au întrecut în descoperirea propriei persoane, a aproapelui și a lui Dumnezeu prin intermediul aventurii trăită de Arthur. Au încercat să conștientizeze necesitatea ascultării și iubirii față de membrii familiei și față de celelalte persoane responsabile de educația lor, să conștientizeze importanța prieteniei construite pe respect și aprecierea celuilalt, bogăția darurilor primite de la Dumnezeu și responsabilitatea de a le face să rodească, încrederea în sprijinul lui Dumnezeu care ne dă o misiune și ne este alături întotdeauna.

Campusul s-a desfășurat după următorul program: 12,30 - întâlnirea animatorilor pentru pregătirea zilei; 14,00 - rugăciunea de deschidere a zilei în biserica parohială; 14,20 - sloganuri, imnuri și bansuri; 14,40 - sceneta de teatru; 15,00 - cateheza zilei; 15,30 - împărtășirea în comun a ideilor catehezei; 15,40 - bansuri și cântece; 16,00 - pauză; 16,15 - jocuri și concursuri; 17,30 - pregătirea programului liturgic, repetiție la cântece; 18,00 - pregătirea spectacolului final; 19,00 - sfânta Liturghie; 20,00 - evaluarea și pregătirea pentru ziua următoare împreună cu animatorii. Sâmbătă am pornit cu mic cu mare pentru a ne juca la poalele dealului Perchiu.

Entuziasmul copiilor a putut fi simțit și admirat de membrii comunității la spectacolul final desfășurat duminică dimineață, imediat după sfânta Liturghie a copiilor. Prin cântec, dans, teatru și creație vestimentară, fiecare grup de copii a transmis un mesaj de bucurie și bună dispoziție, arătând că e mai frumos să trăiești vara împreună cu alții căutându-l pe Dumnezeu.

Pentru animatori bucuria campusului a continuat, nu la iarbă verde așa cum era stabilit dar, la Casa tineretului în jurul grătarului, a muzicii populare, a bunei dispoziții, căci după muncă vine și răsplata. Animatorii au fost felicitați pentru implicarea deosebită în activități, având în vedere faptul că nu au avut decât două săptămâni la dispoziție pentru a organiza un întreg campus. Mulțumirile au fost îndreptate și către familiile acestor tineri care le au oferit spațiu și timp pentru a se implica în activitățile comunității.

În cadrul aceluiași campus a avut loc și un schimb de experiență cu un grup de 10 animatori din comunitatea Valea Mare. Dincolo de împărtășirea experiențelor, s-au stabilit și legături de prietenie, care vor continua sperăm și de acum înaintea.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în pregătirea și susținerea acestui campus. Mulțumim pr. paroh Păuleț Iosif pentru susținere și încurajare. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru binecuvântările sale, pentru timpul frumos, pentru părinții care ne au încredințat copiii lor în acest campus. Mulțumirile pot continua, Dumnezeu să i binecuvânteze pe toți care fac bine în numele său.

Pr. Florin-Petru Sescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 august - 6 septembrie: Onești: O vară împreună - Sabia din stâncă
 


lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat