Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Noul Liturghier roman în limba română a ajuns și la Lourdes

Lourdes-ul începe să atragă din ce în ce mai mult și credincioșii români, în special cei ce lucrează în străinătate și nu numai, iar prezența lor a impus o oarece organizare pentru a trăi din plin momentele de pelerinaj în cetatea mariană.

O colaborare interesantă s-a închegat deja cu comunitatea românilor catolici de la Torino, de exemplu, care aproape a împământenit pelerinajul său anual la Lourdes; și celelalte comunități din Italia sau Spania caută să realizeze același lucru, în ciuda crizei economice la care toți trebuie să facem față.

Printre inițiativele care merită amintite și care ar trebui să ne incite și mai mult să facem pelerinajul nostru la Lourdes, este și faptul că, de la 29 august 2009, în sărbătoarea Sfântul Augustin, sanctuarele Preasfintei Fecioare Maria de la Lourdes posedă noul Liturghier roman în limba română; acesta poate fi utilizat de orice grup de pelerini români sau de orice preot în pelerinaj, cerându-l pur și simplu la sacristia Cryptei, acolo unde este el păstrat. Datorăm acest fapt generozității familiei Neculai din Roman, care a binevoit să facă un gest nu numai de caritate, dar și de preamărire a lui Dumnezeu, care a privit la umilința servitoarei sale. Desigur, nu este un fapt extraordinar, însă lucrurile mici le formează pe cele mari. Domnul să-i răsplătească din belșugul milostivirii sale!

Pentru cei ce doresc să vină la Lourdes sau să organizeze pelerinaje aici, e bine de știut că suntem doi preoți români, care activăm deja în sanctuare de ceva timp, și stăm și la dispoziția acelora care consideră că îi putem ajuta într-un fel sau altul și după putințele noastre. Este vorba de pr. Mihai Percă și pr. Adrian Stoica.

În speranța că am dat vreo idee bună cuiva, mă rog Preasfintei Fecioare pentru toți cei care o iubesc și îi ascultă porunca: "Faceți tot ce vă va spune!" și să nu uităm că prin Maria se poate ajunge la Isus!

Pr. Adrian Stoica (tel: 0033642448897, e-mail: sndl.adstoica@yahoo.fr)
 


lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat