Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pustiana: Administrarea sacramentului Mirului

După o perioadă îndelungată de pregătire, dar și de așteptare, 96 de copii și tineri din Parohia Pustiana l-au primit, duminică, 30 august 2009, pe Duhul Sfânt cu cele șapte daruri ale sale, în cadrul sfintei Liturghii prezidate de Excelența sa Petru Gherghel, episcop de Iași.

Preasfințitul a fost însoțit la acest eveniment de pr. Isidor Mocanu și de pr. Iulian Tancău. Lor li s-au adăugat părintele decan Valentin Cochior, preoți de la seminarele din Iași și Bacău și preoții vecini care au binevoit să participe la a doua sărbătoare a Rusaliilor în acest an, pentru Parohia Pustiana.

Emoțiile și bucuria se puteau vedea pe chipurile tuturor în momentul în care Preasfințitul Petru Gherghel a sosit în mijlocul nostru la ora 10.40. Excelența sa a fost întâmpinat de părintele Augustin Benchea, parohul comunității, de pr. Marius Sabău, vicar parohial, de Dorinel Orchidan, primarul comunei Pîrjol, de Vasile Rață, primarul comunei Balcani, și de întreaga comunitate. O familie îmbrăcată în port național, specific zonei, i-a oferit tradiționala pâine și sare. După salutul de bun găsit și primirea cordială făcută de toți credincioșii, Excelența sa a împărțit tuturor binecuvântarea sa, invitându-ne să ne îndreptăm spre biserică, devenită în câteva momente neîncăpătoare, pentru a participa la jertfa sfintei Liturghii.

La începutul sfintei Liturghii, un tânăr i-a urat bun venit Preasfințitului în numele tuturor copiilor și tinerilor care au primit sfântul Mir. Cei care au proclamat lecturile sfinte, au pregătit rugăciunea credincioșilor și au adus darurile la sfântul altar cu atâta venerație au fost candidații la sfântul Mir. În cadrul sfintei Liturghii toți și-au reînnoit făgăduințele de la Botez, având o lumânare aprinsă în mână, după care au primit ungerea cu sfântul Mir.

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele paroh Augustin Benchea i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată, copiilor și tinerilor care s-au pregătit în mod exemplar pentru acest sfânt eveniment din viața lor, celor care s-au ocupat de pregătirea lor, familiilor, autorităților centrale și locale prezente la sfânta Liturghie și tuturor celor care intr-un mod s-au altul s-au implicat pentru a face cât mai frumoasă această sărbătoare a celor 96 de copii și tineri care au primit sfântul Mir.

Cuvântul de încheiere i-a aparținut Preasfințitului Petru Gherghel care i-a felicitat pe copii și tineri pentru mărturia de credință pe care au oferit-o tuturor, numindu-i pe aceștia primăvara omenirii, a familiei și a bisericii. De asemenea, i-a felicitat pe părinți și nași și pe toți cei care au participat la bucuria lor. După binecuvântarea finală, în amintirea acestei zile binecuvântate, toți candidații la sfântul Mir au zâmbit la o poză de grup.

Fie ca toți cei însemnați cu darurile Duhului Sfânt, urmând credința, să fie statornici în dragoste și să-l mărturisească în toată viața lor pe Domnul Isus Cristos.

Pr. Marius Sabău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 august: Pustiana: Administrarea sacramentului Mirului


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat