Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tomești: Vizita unui misionar la grupul A.M.I.M.

Miercuri, 26 august 2009, membrii Asociației Misionare "Inimă de Mamă" Tomești au avut bucuria de a primi vizita părintelui Gabriel-Vasile Cimpoeșu, misionar în Parohia Djebonoua din Coasta de Fildeș (Africa). Dotat cu un bogat material documentar, Sfinția sa a trecut în revistă aspecte ale istoriei acestei țări, ale vieții sale sociale, politice, culturale și religioase, oprindu-se mai mult asupra parohiei în care activează.

În ultimii ani, Biserica Catolică din Coasta de Fildeș a crescut foarte mult, un număr tot mai mare de persoane cerând să fie botezate. În prezent 30% dintre locuitorii țării sunt catolici. Ei participă cu mult entuziasm la sfânta Liturghie, la activitățile corurilor, ale Acțiunii Catolice, Legio Mariae și Scout, fiecare creștin având rolul său în Biserică. Nu există persoană care să nu se implice în vreun fel.

Deși condițiile lor de viață sunt foarte sărăcăcioase, acești oameni se bucură de ceea ce au astăzi și nu-și fac griji pentru ziua de mâine. Iubesc muzica bună, religioasă, cu mesaj, putând fi astfel exemple pentru mulți alți creștini. "Nu se merge în Africa doar pentru a da, ci și pentru a primi", a spus părintele Gabriel.

După sfânta Liturghie celebrată de părintele Gabriel-Vasile Cimpoeșu, părintele Pavel Chelaru, asistentul spiritual al A.M.I.M., l-a felicitat pe oaspete pentru munca desfășurată în misiune și pentru rezultatele obținute și l-a rugat pe Dumnezeu să-l ajute să-și continue cu mult curaj activitatea. Apoi i-a mulțumit în numele credincioșilor, care i-au oferit părintelui misionar buchete spirituale, asigurându-l că îl vor susține în continuare cu rugăciunile lor.

Eugenia Grosu
 


lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat