Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou: Campus de vară

La Satu Nou (Bacău), în perioada 3-8 august 2009, s-a desfășurat campusul de vară "Să fim apostolii lui Isus Cristos". S-au înscris peste 180 de copii, iar animatori au fost 24. Veselia a fost generală și, în cele patru zile, tot satul a fost în sărbătoare.

Părintele paroh Serafim Romila a fost ajutat în timpul campusului de pr. Ioan de la Timișoara, surorile Congregației "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", de surorile franciscane și de 25 de tineri animatori.

Cele patru grupe de copii: roșii, albaștrii, galbenii și verzii, cu steaguri și sloganuri adecvate, au încântat audiența de pe străzi și din căminul cultural. Regulamentul fixat a fost zilnic repetat, învățat și în cea mai mare parte respectat. Atelierele de după-amiază au scos în față iscusința copiilor care au decupat, colorat, lipit și prezentat diferite obiecte păstrate acum acasă cu grijă și dulce amintire.

Sâmbătă, în ultima zi, părinții au luat parte la serbarea finală: în bucuria generală s-a aplaudat, cântat și chiar dansat cu toții. Unii au spus că este cel mai reușit campus de până acum... așa au spus și anii trecuți. Cei care au organizat și muncit pentru aceste zile frumoase s-au bucurat în suflet de aceste aprecieri.

După ce toate s-au încheiat frumos ne-am luat rămas bun de cei de departe și le-am sugerat să revină, iar cei din Timișoara ne-au promis că se vor întoarce cu forțe noi în aceste locuri pline de verdeață și aer proaspăt. Îi așteptăm cu drag, iar până la următorul campus toți copii au promis că vor fi nelipsiți de la sfânta Liturghie de duminică și deseori în timpul săptămânii.

Dumnezeu este întotdeauna cu noi și-i mulțumim pentru că în aceste zile timpul a dovedit cât de mult ține el la noi: ne-am rugat, am învățat lucruri folositoare, am mers la iarbă verde, am dansat și ne-am jucat indiferent de vârstă: Doamne rămâi cu noi, iar noi promitem "să fim apostolii lui Isus Cristos".

Pr. Serafim Romila

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-8 august: Satu Nou: Campus de vară


 

lecturi: 42.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat