Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Buruienești: Patru campusuri

În această vară atât copiii, cât și tinerii din Buruienești au avut deosebita plăcere și bucurie de a participa la cele patru campusuri organizate de preoții care păstoresc această comunitate și de animatorii care s-au pregătit special pentru aceste evenimente.

Primul campus, care a fost organizat pentru copii, a avut ca temă "Sabia din stâncă" și s-a desfășurat în perioada 29 iunie - 5 iulie 2009, la Buruienești. Au participat peste 300 de copii, îndrumați de 30 de animatori. Programul campusului a inclus momente de creație, de distracție, dar mai ales de formare umană și spirituală.

Cel de-al doilea campus a fost organizat pentru adolescenți, în perioada 6-9 iulie, la Pralea. A urmat, apoi, campusul tinerilor, care a avut loc în perioada 9-12 iulie, tot la Pralea. Ambele campusuri au avut același program. La Pralea, atât adolescenții, cât și tinerii au participat la cateheză, au vizitat împrejurimile, iar în fiecare seara a avut loc un program artistic, care a fost pregătit și prezentat de tinerii din diferite parohii participante.

La încheierea campusului tinerilor s-a organizat un bal la care au participat cu toți tinerii prezenți. În timpul campusurilor care s-au desfășurat la Pralea toate nopțile au fost albe, dar plăcute și, în mare parte, adolescenții și tinerii care au fost acolo așteaptă cu nerăbdare campusurile și peripețiile care vor fi la anul.

Tot în această vară, tinerii și adolescenții din Buruienești au beneficiat de încă un campus, mai deosebit de această dată. Tema acestui campus a fost "Solidaritatea" și s-a desfășurat în perioada 29 iulie - 1 august. În cadrul acestui campus, participanții au vizitat bătrânii și persoanele sărace și au făcut ca străzile satului să fie cât mai curate.

Toate cele patru campusuri s-au încheiat cu momente artistice, pregătite fiind de persoanele care au fost direct implicate în organizarea acestor momente de har.

Fericiți pentru ceea ce au trăit în această vară de neuitat, copiii, adolescenții și tinerii din comunitatea Buruienești și-au manifestat dorința ca și în vara următoare să fie organizate astfel de momente deosebite.

Mădălina Enciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iunie - 1 august: Buruienești: Patru campusuri


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat