Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Schimb de daruri: Tineri din Acțiunea Catolică România și comunitatea parohială din Maikona în Kenya

După ce ani de-a rândul Bisericile catolice din România au primit sprijin generos de la Bisericile surori din alte țări, a sosit timpul să învețe și să dea. "Creștem împreună pentru o lume mai bună" este o dovadă concretă. Sub acest generic este în curs de finalizare un proiect inedit al Acțiuni Catolice din România. Pe afișul de pe situl actiuneacatolica.ro se mai citește: "Sunt copii ca tine, tineri ca tine, adulți ca tine. Ajută-ne să contribuim la construirea a două săli necesare desfășurării activităților Parohiei din Maikona, Dieceza Marsabit în Kenya". "Contăm și pe tine". Campania de strângere de fonduri desfășurată în perioada 1 iunie - 1 august a ajuns acum în momentul finalizării, după cum ne explică părintele Felix Roca, asistent spiritual general al Acțiuni Catolice, care în drum spre Kenya ne-a vizitat la redacție împreună cu trei tinere.

Despre ce este vorba, părinte Felix?

"Acțiunea Catolică din România (ACRO) organizează în perioada 10-29 august 2009 un program de activități educative pentru copiii și tinerii din Maikona, Dieceza de Marsabit, Kenya, care face parte din proiectul "Creștem împreună, pentru o lume mai bună!" Proiectul se desfășoară cu sprijinul Forumului Internațional al Acțiunii Catolice (FIAC) și susținerea Operelor Misionare Pontificale din România, prin intermediul Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" și al Centrului Misionar din Dieceza de Iași.

În Parohia din Maikona își desfășoară activitatea misionară preoți, seminariști și laici din Dieceza de Iași.

Alături de activitățile educative, Acțiunea Catolică dorește să contribuie și la construirea unei săli necesare pentru activitățile de pastorație ale Parohiei din Maikona. În perioada iunie - august, Acțiunea Catolică a organizat o campanie națională, având ca obiective animarea misionară în diecezele și eparhiile din toată țara și acțiuni de strângere de fonduri în favoarea comunității parohiale din Maikona.

Inițiativa acestui proiect aparține sectorului tineri, delegația din partea Acțiunii Catolice din România fiind formată din șapte persoane: subsemnatul pr. Felix Roca, asistent spiritual general al ACRO, Anca Frona, vicepreședinte pentru sectorul tineri și pr. Iuliu Muntean, asistent spiritual național pentru sectorul tineri și patru tineri care au fost selectați în urma unui concurs de aplicații: Iuliana Tofană din Dieceza de Iași, Mirabela Pall și Crina Horvat din Eparhia de Cluj Gherla și Iulia Iova din Eparhia de Oradea. Acestora li s-a adăugat Ștefania Rediu, medic stomatolog care a dorit să facă o experiență ca voluntar.

Această inițiativă este un semn de solidaritate cu semenii noștri și de recunoștință pentru numeroasele daruri pe care și noi le-am primit, de-a lungul timpului, de la atâtea persoane generoase.

(Radio Vatican, 10 august 2009)
 


lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat