Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tuta: Campus "Vara împreună"

La campusul "Vara împreună" 2009 organizat în perioada 27-31 iulie 2009 la Tuta de către părintele paroh Mihai Cătău și părintele vicar Ioan Mărtinaș, în colaborare cu animatorii Acțiunii Catolice din Târgu Ocna, ajutați de tinerele din parohie, au participat 264 de copii din localitate.

Organizarea acestui campus a constituit prilej pentru animatorii din Târgu Ocna, să-și pună în aplicare experiența acumulată în campusurile anterioare, deoarece copiii participanți s-au prezentat în număr foarte mare.

Încă de la înscriere copiii au fost împărțiți pe grupe de vârstă, iar fiecărei grupe li s-a dat câte o culoare reprezentativă.

Fiecare după-amiază de campus începea cu rugăciunea, după care urma jocul cu text și cânt "O zi frumoasa". Copiii cântau și dansau apoi pe imnul campusului "Regele Arthur", specific povestirii "Sabia din stâncă". Așezați pe iarbă, la umbră, copiii ascultau apoi lecturarea pe roluri a povestirii mai sus menționate. După acest moment, în grupuri mici, s-a încercat educarea copiilor prin cateheze ce cuprindeau diferite fragmente din Sfânta Scriptură, pe baza cărora copiii răspundeau la întrebările animatorilor.

Repartizate pe ateliere, grupele de copii, pe rând au participat: la dansuri, cântece, jocuri și lucru manual, unde învățau coregrafii noi, cântece noi, jocuri sportive și distractive, și diferite lucruri manuale - brățări, felicitări, ochelari de soare - îmbinând astfel utilul cu plăcutul.

Primele trei zile ale campusului au avut acest program. De fiecare dată campusul se încheia cu rugăciunea rozariului, sfânta liturghie și surpriza de la ora 8.00 seara, adică împărțirea dulciurilor pentru copii și animatori. În a patra zi s-a organizat o ieșire în natură, la ieșirea din sat spre Onești. Acolo copiii au continuat activitățile campusului.

Programul campusului a fost încărcat cu multă voie bună, deoarece copii au fost încântați de activități și au răspuns cu mult entuziasm la invitațiile primite.

Spectacolul de încheiere organizat în ultima zi, a fost deliciul campusului. Părinții și ceilalți invitați au râs împreună cu copiii în timpul scenetelor spectacolului organizat de animatoarele din Parohia Târgu Ocna. Programul spectacolului cuprindea cântece, dansuri și scenete organizate cu și pentru copiii participanți la campusul "Vara împreună" 2009.

Acest campus a mai adăugat încă un moment de bucurie pentru copii, de împlinire în munca animatorilor și un real succes pentru preoții Parohiei Tuta.

Atât copiii, cât și părinții au fost foarte mulțumiți de modul în care s-a desfășurat acest campus. Mulțumim preoților care activează în cadrul Parohiei "Regina Sfântului Rozariu" din Tuta pentru toată disponibilitatea, atenția și încrederea acordată tinerilor animatori din Târgu Ocna și Tuta în organizarea acestui campus.

Lucia Palău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-31 iulie: Tuta: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat