Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: "Vara împreună" pentru tineri

Comunitatea iosefină din Roman a organizat, în perioada 25 iunie - 29 iulie 2009, în zilele de marți, joi și sâmbătă, a IV-a ediție "Vara împreună", pentru toți tinerii din oraș, numărul de participanți fiind de peste 200 de tineri.

Întreaga activitate a constat în organizarea mai multor turnee: fotbal, la acest turneu au participat 16 echipe, volei, 10 echipe, tenis de masă, șah, table și rummy.

Alături de întrecerile sportive, tinerii s-au putut bucura de buna ocazie de a se întâlni într-un ambient deosebit și diferit de cel cotidian, totodată au renunțat la unele obiceiuri, cum ar fi fumatul sau consumul de alcool.

Au existat și momente de destindere, dacă amintim prezența renumitului Dj Dan Ene din București și de ce nu și pe cea a artistului de muzică populară Octavian din Săbăoani.

Trebuie subliniate patru aspecte principale, însușite de tinerii noștri:

- generozitatea: la cererea unei doamne venite din Italia pentru a-i ajuta pe copiii de la școala specială din Roman, 10 tineri s-au oferit imediat ca voluntari pentru a lucra timp de o săptămână cu acei copii cu nevoi speciale.

- ecumenismul: printre participanți nu s-au numărat numai tineri catolici, ci și tineri de alte confesiuni, care nu au ținut cont de diferențele de confesiune pentru a se împrieteni și pentru a se ruga împreună.

- prietenia: mulți tineri au afirmat că au cunoscut și au învățat multe de la persoanele pe care le-au întâlnit, au învățat să înfăptuiască noi relații și să le întrețină afirmând în același timp că a fost o perioadă bogată, dacă ar fi să numere câți prieteni și-au făcut venind și participând la "Vara împreună".

- respectul: în ciuda competiției de a câștiga din partea fiecărui tânăr și a fiecărei echipe în parte, respectul a existat între ei și în același timp față de organizatori și arbitri.

Finalul activității a fost conturat prin celebrarea sfintei Liturghii duminică, 26 iulie, începând cu ora 18.00, în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei", unde au participat un număr deosebit de tineri, care, uniți cu toți credincioșii, au adus laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile și momentele frumoase care le-au trăit împreună.

Imediat după Liturghie, la sediul iosefinilor, au avut loc finalele sportive, premierea câștigătorilor, o prezentare powerpoint cu toate imaginile surprinse de fotograful nostru, din timpul turneelor, după care a urmat o mare loterie cu premii frumoase oferite de mai mulți sponsori din oraș.

Miercuri, 29 iulie, 80 de tineri au participat la o excursie în mijlocul naturii, la cabana Dochia și pe vârful Toaca, la cota 1904.

În proiectul pentru anul viitor sunt prevăzute weekenduri cu excursii, care să fie în același timp momente de relaxare, prietenie și de descoperire a prezenței lui Dumnezeu în natură. Fiecare weekend va avea o temă particulară cu referințe biblice: tăcerea, apa, stelele, flora, truda...

La sfârșitul acestor activități, ne este spontan să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru prezența sa tăcută și binevoitoare și pentru semnele pozitive pe care le-am constatat la tinerii noștri.

Comunitatea iosefină din Roman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 iunie - 29 iulie: Roman: "Vara împreună" pentru tineri


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat